GündemManşetSpor

TIRHANDİLLER BODRUM’DA YAŞATILIYOR

IMG_4418Bodrum’da düzenlenen Tırhandil Cup Kış Trofesi ilk ayak yarışları sert hava koşullarında gerçekleştirildi. Klasik teknelerin yaşatılması için düzenlenen organizasyonda mücadele dolu anlar yaşandı.

Haziran 2018’e kadar sürecek olan Tırhandil Cup Kış Trofesi ilk ayağı Bodrum önlerindeki Karaada açıklarında gerçekleştirildi.

Bodrum’dan irili ufaklı 12 Tırhandil ahşap yelkenli teknenin katıldığı ilk ayak yarışları sert hava koşullarında nefes kesen mücadelelere sahne oldu.

Yaklaşık 100 yelkencinin katıldığı yarışların ilk gününden fırtına nedeniyle yarışları yapılamazken ikinci gün ise zaman zaman hızı saatte 50 km.’yi bulan rüzgarla yelkenler şişirildi.

Klasik ahşap yelkenli teknelerin yaşatılması amacıyla düzenlenen Tırhandil Cup organizasyonunda amaç The Bodrum Cup gibi uluslararası düzeyde bir organizasyon haline gelmek.

Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Tırhandil bu bölgenin geleneksel tip tekne türü ve biz gençler olarak bu tekne türüne sahip çıkmak istiyoruz. Yeni üretilen tırhandillerimiz var, eski tırhandiller var, büyük tırhandiller var. Bu tekneler bu bölge için çok önemli dolayısıyla biz onlar için ayrı bir organizasyon yapmak istedik. Onları ön plana çıkardığımız tırhandili dünyaya tanıtmaya çalıştığımız bir organizasyon oldu. Şu anda her yıl daha da büyüyerek ilerliyor. Umarım yurt dışı katılımcılarımızın da gelmesiyle bu organizasyon en The Bodrum Cup kadar etkili bir organizasyon olacak ileride.”

Yarışmacılarda, tırhandiller için böyle bir organizasyon yapılmasından dolayı çok memnun kaldılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu