ÇevreGündemManşet

Uyarılarla dolu Bir Hafta Olacak

Fırtına, Yağmur ve Soğuk...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre Bodrum’da bu hafta değişken bir hava etkili olacak.
Son bir kaç gündür hafif yağışlarla birlikte mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları, Çarşamba gününe kadar bu değerlerde seyretmeye devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da uyarısı gerçekleşen fırtınanın ise bugün akşam saatlerinden itibaren etksini göstererek yarın (Pazartesi) akşam saatlerine kadar etkili olması beklenirken, zaman zaman hafif yağışlarda görülebilir.
Salı günü orta kuvvetle esecek rüzgarla birlikte hafif bölgesel yağışların beklendiği Bodrum’da, Salıyı Çarşambaya bağlayan saatlerde kısa süreli fırtına bekleniyor. Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Kuzey yönlerden esecek orta kuvvetli rüzgarlarla birlikte sıcaklık hissedilir şekilde düşecek. Cuma akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen soğuk hava, Cuma akşam saatlerinden itibaren Güney yönlü rüzgarların esmeye başlamasıyla birlikte yeniden mevsim normallerine çıkacak. Önümüzdeki hafta sonu ise bölgemizde yeni bir yağışlı hava sistemi etkili olabilir.
Önümüzdeki hafta boyunca Bodrum’da en düşük sıcaklığın 5-6, en yüksek sıcaklığın ise 19-20 derece dolaylarında olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Muğla için yapılan fırtına uyarısı ise şu şekilde;

”Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece (25 Ocak2021) saatlerinden itibaren Muğla il genelinde güneyli yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (60-90 km/sa, yüksek kesimlerde tam fırtına 90-120 km/sa) bekleniyor. Fırtınanın etkisini akşam geç saatlerde kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtınanın oluşturabileceği, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu