AsayişGündemManşet

DEVELERİ BIRAKTILAR BASIN MENSUPLARINA SALDIRDILAR

deve güreşi-basına-saldırıBodrum’da her yıl düzenlenen geleneksel deve güreşleri bu yıl özüne yakışmayan bir olayla adından söz ettirdi.

Bodrum’da görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanlarının da yakından takip ederek Ege Bölgesinin bu kültürünü kamuoyuna duyurduğu deve güreşlerinde basın emekçilerine sözlü ve fiziksel saldırı gerçekleşti.

Güreşler sırasında, arena içinde bir kişinin yaralanması görüntülemeye çalışan gazeteciler başta önce deve sahiplerinin daha sonrada bir grup kendini bilmez seyircinin hışmına uğradı.

Amaçları sadece görevlerini yapmak olan gazetecilerden birinin cep telefonuna el koyan kendini bilmezler telefondaki görüntüleri sildiler. Bazı seyircilerin arena içindeki gazetecilere çakmak ve bozuk para atarak saldırmasıyla tırmanan olaya alanda görevli Jandarma ekipleri müdahale etti.

Yaşana ve anlam verilemeyen bu olay karşısında şaşkına dönen gazeteciler Jandarma nezaretinde alandan çıkarıldı.

Olay sonrası bir kınama mesajı yayımlayan Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Bodrum Temsilciliği, bu saldırıya duyarsız kalanlara karşı gereken tepkinin konulacağını ifade etti. Kınama mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Yetkilileri göreve davet ediyoruz…

Bugün Bodrum Kızılağaç mahallesinde gerçekleşen Deve güreşinde görevlerini yapan basın mensuplarına bir grup kendini bilmez saha görevlileri saldırdı.

Güreş organizasyonunu takip eden yerel ve ulusal basın mensupları saha görevlileri tarafından saldırıya uğradı. Görevlerini yaparken neye uğradığını şaşıran basın mensupları seyircinin de tepkisine maruz kaldı. Olay esnasında bir gazeteci arkadaşımızın cep telefonu gasp edilmiş, telefonun içerisinde bulunan görüntü ve fotoğraflar silinmiştir. Jandarma ekiplerinin araya girmesiyle linç edilmekten kurtulan basın emekçilerine yapılan fiziksel ve sözlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bodrum gibi Dünyaya mal olmuş bir turizm kentinde bugün yapılan bu denli çağ dışı olay, son derece kaygı vericidir. Gece gündüz demeden toplumun gözü kulağı olan basın temsilcileri, bu gibi organizasyonlarda tedbir alınmadığı ve yapılan işe saygı duyulmadı müddetçe tavrını koyacaktır.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak 2017 yılının ilk gününde sadece görevlerini yapan basın mensuplarına yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, organizasyonu düzenleyen yetkililerin konuyla ilgili gerekeni yapmasını bekliyoruz, takipçisi olacağız…”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu