EğitimGündemManşet

TED KOLEJİ’NDEN BESİAD’A TEŞEKKÜR

ted koleji-besiadBodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD) ile TED Bodrum Koleji’nin kurumsal işbirliği içerisinde hayata geçirdikleri “” kapsamında proje destekçisi firmalara teşekkür plaketi verildi. TED Bodrum Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, firma temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, “Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı’na katılan öğrencilerin deneyimlerini anlattığı video gösterimi ile başladı. Ardından bir konuşma yapan TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken, programın öğrencileri okuldan çıkmadan önce hayata hazırlamak için oluşturulduğunu ifade ederek şu sözlere yer verdi:

“Okulların ve tüm eğitim sisteminin temel amacı öğrencileri hayata hazırlamaktır. Esasen tüm eğitim kurumları bu iddia ile hareket ederler. Bununla beraber eğitim kurumları öğrenciler için korunaklı, önceden planlanmış ortam hazırlarlar. Ancak gerçek hayatta öğrenciyi çok farklı bir ortam bekliyor. Biz TED Bodrum Koleji olarak Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı’nı çok önemsiyoruz. Çocukların hayata dokunmalarının çok erken yaşlarda başlaması gerektiğine inanıyoruz. Öğrencilerimiz programın ilkini bu yaz Bodrum’un değerli iş insanlarının desteği ile gerçekleştirdiler. Hepsi unutulmaz hatıralar ve yaşantılarla evlerine döndüler. ‘Büyüyorum’, ‘kendi başıma bir şeyler yapabiliyorum’, ‘yaşama hazırlanıyorum’ düşünceleri daha çok yerleşti o pırıl pırıl zihinlere. Bu programla edindikleri pratik bilgiler, deneyimler eminim ömür boyunca unutulmayacak ve onlara ileriki yaşamlarında ışık tutacaktır.”

BESİAD Başkanı İbrahim Emre Köroğlu ise BESİAD ailesi olarak projeye gönülden inandıklarını belirtti. Köroğlu, öğrencilik hayatından itibaren iş hayatını deneyimleyen öğrencilere köprü olmak amacıyla projeye katılım sağladıklarını anlatarak “Bodrum’un etkili ve geniş üye sayısına sahip sivil toplum örgütü olarak gençleri geleceğe hazırlayacak bir eğitim projesinde TED Bodrum Koleji ile kurumsal işbirliği içinde olmaktan gurur duyduk. Söz konusu projeyi duyduğumuzdan itibaren böylesine önemli bir programa BESİAD olarak destek vermeliyiz, diye düşündük. Yıllardır çalışma yaşamının içinde bir insan olarak gençlerin gerçek yaşamla karşılaşmış olmalarının değerini biliyorum. Gençlerin sorumluluk, üretkenlik, yaratıcılık gibi değerleri ve iletişim, zaman yönetimi gibi becerileri kazanmalarının ancak bu gibi fırsatlarla mümkün olacağına inanıyorum. Bundan sonra da TED Bodrum Koleji’nin eğitim projelerine elimizden geldiğince destek vermeye çalışacağız. Bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve TED Koleji ailesine teşekkür eder, bundan sonraki yıllarda da bu programın devam etmesini dilerim” dedi.

Konuşmasının ardından BESİAD olarak projeye olan katkılarından dolayı, Erdem Erken tarafından, Emre Köroğlu’na teşekkür plaketi verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin de eğitim ve meslek seçiminin önemine işaret ederek “TED Bodrum Kolejimiz hayatı okulun içine taşıdı. Çok faydalı olduğuna inanıyorum, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“Eğitimi sadece teorik olarak görmemek gerekir. Çocuklarımız okullar bittiği zaman sudan çıkmış balık gibi olmaması lazım. Onlara ayakta durmayı, gerçek hayatı öğretmek onlar için gerçek eğitim. Öğrencilik yılları her ne kadar hayatın en güzel yıllarıysa da, hayat okuldaki gibi tozpembe değil. Bu proje ile çocuklarımızın gerçek hayatı tanıması anlamında güzel işler yapılmış. TED Koleji ve iş adamlarımızı tebrik ediyorum, projeye destek veren BESİAD ve kamu kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Biz bu tür çalışmaların her zaman yanındayız.”

Konuşmaların ardından projeye destek veren 100’ün üzerinde işletmenin temsilcilerine teşekkür plaketleri verildi. Ödül töreninin ardından kokteyl düzenlendi.

BESİAD ve TED Bodrum Koleji’nin girişimi ile hayata geçen proje kapsamında geçtiğimiz öğretim yılı sonunda Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı kapsamında yaz tatillerini çalışarak geçiren 135 öğrenci, projeye destek veren 11 işyerinde çeşitli meslek dallarında gözlem yapma imkânı buldular. Bu program sayesinde öğrenciler işyeri ortamında bulunarak, iş hayatına dair organizasyonların işleyişinden, üretim aşamasına kadar tüm alanlarda aktif katılım sağlayıp, hızla gelişen modern iş dünyasını yakından tanıma fırsatını elde ettiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu