GündemManşetSpor

Öztürk’ten Açıklama

Bodrum Futbol Kulübü Başkanı Fikret Öztürk, “Hakemin tutarsız kararları 2 tarafı da çıldırttı”

 

Bodrum Futbol Kulübü Başkanı Fikret Öztürk, 1’inci Lig 25’inci hafta mücadelesinde Bodrum’da oynanan Eyüpspor maçında yaşanan saha olaylarının ardından takımına moral ziyaretinde bulundu. Hakem kararlarından dolayı maçın atmosferinin etkilendiğini söyleyen Öztürk, “Son 2 haftadır Bodrumspor üzerinde hakemler tarafından bir şeyler oynanıyor. Eyüpspor maçında olayları bu şekile getiren hakemdi. Hakemin tutarsız kararları 2 tarafı da çıldırttı” dedi.

Trendyol 1’inci Lig 25’inci hafta mücadelesinde Bodrum FK evinde ağırladığı Eyüpspor’a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmada Bodrum FK Direktörü İsmet Taşdemir, Bodrum FK kaptanı Kenan Özer, Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan ve Eyüpspor kaptanı Caner Erkin kırmızı kart gördü. Yaşanan saha olaylarında Eyüpspor yedek kulübesindeki Uğur Demirok gözünden yaralandı. Karşılaşmada ilk yarının uzatma anlarında yaklaşık 20 dakika boyunca gerginlik yaşanırken, Bodrum FK Başkanı Fikret Öztürk ve Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya sahaya girerek olayları sakinleştirmeye çalıştı. Olayların ardından ligin 26’ıncı haftasında Bodrum FK deplasmanda konuk olacağı Bandırmaspor maçının hazırlıklarına başladı. Bodrum FK Başkanı Fikret Öztürk, Yalıçiftlik İsmail Altındağ Tesislerinde Bandırmaspor maçının hazırlıklarını sürdüren takımına moral ziyaretinde bulundu.

Bodrumspor Üzerinde Hakemler Tarafından Bir Şeyler Oynanıyor

Eyüpspor maçında hakem kararlarını değerlendiren Bodrum Futbol Kulübü Başkanı Fikret Öztürk, “ Kabul edilebilir bir olay değil. Eyüpspor’daki yedek oyuncunun gözüne isabet eden yabancı maddeden dolayı sakatlanması ve yaralanması dışarıdan bakıldığı zaman bunlar yanlış şeyler. Son 2 haftadır Bodrumspor üzerinde hakemler tarafından bir şeyler oynanıyor. Gerek Çorum maçında olsun gerek Eyüpspor maçında olsun ve son maçta olayları bu şekile getiren hakemdi. Hakemin tutarsız kararları 2 tarafı da çıldırttı. Eyüpspor yedek kulübesindeki oyuncunun yaralanması tasvip edilecek bir şey değil. Gözünde retina yırtığı var deniliyor inşallah öyle bir şey yoktur. Maçtan sonra kulüp müdürümüz Süleyman Bey hastaneye gitti ve öyle bir şey olmadığını söylediler. Eyüpspor taraftarı ve yönetimi de gözünde retina yırtığı olduğunu söylüyor inşallah öyle bir şey yoktur. Taraftar tabi ki haksızlıklara karşı bağıracaktır ama haksızlıklara karşı bağıran taraftara yedek kulübesinde oturması gereken oyuncuların yedek kulübesinin dışında ne işi var. Yedek oyuncular kulübede oturur. Dışarıda taraftarla muhatap olmasına, karşılıklı birbirine bir şeyler atmasına gerek yoktu. Bu şansız bir olay oldu. 4 senedir Bodrumspor’la ilgileniyorum, Bodrum’da daha önce hiçbir taşkınlık görmedim. Maçlara çok polis geliyordu sayın valimizle konuştuğumda bu kadar polise gerek yok çünkü Bodrum’da böyle bir taşkınlık olmuyor dedik. Bu hafta maalesef burada yaşadığımız olay bizi son derece üzdü” dedi.

Stadın Olması Lazım

Bodrum FK için yeni bir stadın gerekli olduğunu söyleyen Öztürk, “Biz devre arasında 8 genç oyuncu aldık ve oyuncularımız hepsi ilk 11’de çıkar ve en iyi oyunlarını oynarlar. Bodrumsporlu oyuncularımız kendi sahalarından ziyade dışarıda daha başarılar. Bandırma maçını alacaklarını inanıyorum. 9 maç kaldı yolumuz uzun, biz maalesef kolay maçları yeniliyoruz ama zor maçları alıyoruz. Bodrum Futbol Kulübü zor maçların cevabını veren oyunculardan oluşuyor. Bandırmaspor maçında endişem yok inşallah kazanırız yolumuza devam ederiz. Bizde yüzde 90 Play-Off oynarız. Nereye kadar gider bilmem. Her şeyden önce bizim siyasilerimizin, kamu görevlilerimizin Bodrum Futbol Kulübünün oynayacağı bir stadın olması lazım. Biz Süper Lige çıktığımız zaman bizim maçlar yüzde 90 bence İzmir’de oynanır. İzmir’e gittikten sonra da espirisi yok. Sağlam bir altyapıyla borçsuz bir şekilde mutlu bir kulüp götürüyoruz. Biz istediğimiz zaman saha yerine getirilirse gerekli altyapı oluşursa yüzde 90 Süper Lige çıkarız. 2 iyi golcü oyuncu alırız. Bütün futbolcular bizi tanır burada da güzel bir yönetim oluşturduk. Geçen seneki final maçında direkten döndük. Bir taraftan kazansın diyoruz, bir taraftan stadımız yok ne yapacağız diyoruz. Bodrumspor 1’inci ligin en korkulan takımlarından birisi o şekilde yoluna devam edecek. Süper Lige çıkarsak yok diyecek halimiz yok ama şartların yerine getirilmesi lazım bu da siyasilerin işi” diye konuştu.

Hakemle İsmiyle İletişim Kurmak İstedim, Kırmızı Kart Gördüm

Eyüpspor maçında hakemin haksız kararlara kırmızı kart verdiğini belirten Bodrum Futbol Kulübü Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “ Maçın atmosferi yüksek olacaktı ama o zamana kadar ne rakip takımın oyuncuları ne rakip takımın kulübesi, ne bizim kulübe ve bizim oyuncularımız sadece oyunu oynamaya çalışan bir görüntü vardı. Hakem verdiği ve vermediği kararlarla 2 tarafı da sıkıntıya soktu. Onun akabinde kırmızı kart gördük. Bu camiaya büyük bir camiaya ve ben kendimde 32 yıldır bu camianın içerisindeyim. Dolayısıyla kırmızı kart anlamında ya da cezalı konuma düşmem anlamında çok fazla olay yaşamadım. Bu zamana kadar yaptıklarımızda ortada çok final oynadık, şampiyonluklar yaşadık. Gerilimi yüksek çok daha farklı maçlar oynadık. O maçlarda bile böyle bir ortamla karşılaşmadık. Benim sadece yapmak istediğim şey hakemle iletişim kurabilmekti. Hakemin ismiyle kendisine hitap edip iletişim kurmak istedim ama bunun karşılığı kırmızı kart oldu. Kendisine bir hakarete, küfür ya da şiddetli itiraz gibi farklı bir tepki hiçbir zaman olmadı. Kendisiyle ismini kullanarak iletişim kurmaya çalıştım. Bunu ısrarla reddetti ve kırmızı kart gösterdi. Ondan sonra bir tepki ister istemez doğuyor bu olayın içerisinde olduğum için çok üzüntülüyüm. 2 senedir bu ligde var olma savaşı veriyoruz. 2 senedir takımımız, taraftarlarımız, camiamız tüm Türkiye tarafından centilmenliğinden dolayı çok fazla ön plana çıkarılan ve çok fazla takdir edilen bir takım olduk. Bunun zedelenmesine sebebiyet veren orta hakemin kendisiydi. Kulübümüzün böyle bir olaydan dolayı farklı yerlere çekilip farklı bir camiammış gibi gösterilmesi üzüntümü bir kat daha arttırıyor. Geçen sene oynadığımız finalde bu olayların çeyreğini yaşamadık. Hakemin doğru olmayan yönetimi ve onu da başka şekilde bastırması bence bütün bu olayları doğurdu. Ben ve yardımcı hocam Hakan hoca cezalı, Kenan ve Gökdeniz cezalı, Süleyman sakat Erkan’ın durumu maç günü belli olacak. Biz bundan sonraki maçlarda sadece oyunumuza odaklanacağız. Hakem kararlarını bir tarafa bırakıyoruz bundan sonra kendi oyunumuza odaklanacağız. Bandırmaspor deplasmanı zor bir deplasman ve iyi bir takım. Biz var gücümüzle savaşıp maçı lehimize bitecek en doğru şekilde bitirip dönmek istiyoruz” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu