ÇevreGündemManşet

MUMCULARIN YEŞİLİ KARAYA DÖNDÜ…

Bodrum’un Mumcular Mahallesinde geçtiğimiz günlerde çıkan orman yangını sonrası zarar gören alan havadan görüntülendi.

Mumcular Mahallesinde 18 Ağustos Pazar günü 15.20 sıralarında çıkan ve rüzgarında etkisiyle geniş bir alanda etkili olduktan sonra 19 Pazartesi sabah saatlerinde kontrol altına yangında yaklaşık 70 hektar alan zarar görmüş, başta Orman ekipleri olmak üzere tüm ekipler yangını söndürmek için canla başla mücadele etmişti. Yangın sonrası bölgede yapılan hava çekimlerinde yemyeşil ormanlık alanın nasıl küle döndüğü gözler önüne serilirken, aynı bölgede bu yıl 5 kez orman yangını çıkması bölge halkını tedirgin ediyor.

Öte yandan, Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Muğla genelinde bugünden başlayarak 26 Ağustos Pazartesi günü akşam saatlerine kadar yüksek sıcaklıkların etkili olması beklenirken, yüksek sıcaklık ve kuru havanın neden olabileceği olumsuzluklar ile meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu