GündemHayatKültür SanatManşet

“BU İŞTE SAKATLIK VAR” BODRUM’DA SAHNELENDİ

WhatsApp Image 2017-09-26 at 15.49.42Bedensel engellilerden oluşan topluluk, “Bu işte sakatlık var” adlı tiyatro oyunu ile Bodrum’da sahne aldı.

Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezine (BESEM) üye 9 kişilik bedensel engelliler topluluğu, Bodrum ilçesinde tiyatro gösterisi sahneledi. Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen oyuna, sanatseverler ilgi gösterdi.

İki perdeden oluşan ve içeriğinde sosyal mesajda veren komedi türündeki oyun, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi (BESEM) yönetmeni ve oyuncusu Mehmet Bozdoğan, hayatı paylaşmak için engel yok sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Oyunda iş kazası ve trafik kazasını gibi yaşanan olayları vurgulamaya çalıştıklarını ifade eden Bozdoğan, “Oyunda sağlamken engelli nasıl olunur ve olunmuş onu canlı canlı engelli arkadaşlarımızla vurguluyoruz.” dedi.

BESEM’in 1992 yılında kurulduğuna dikkati çeken Bozdoğan, şöyle konuştu:

“Özel bir tiyatro grubuyuz, bağımsızız, herhangi bir derneğe kayıtlı değiliz. Türkiye genelinde 60 kişiyiz. Doğu’daki arkadaşlarımızı Batı’ya, Batı’dakileri de Doğu’ya götürüyoruz. Deniz görmemiş arkadaşları denize doğa görmemiş arkadaşlarımızı da doğaya götürüyoruz. Böyle bir işimiz var. Sloganımız ‘küçük bir el dokunuşu’. Bütün amacımız engelli arkadaşlarımıza ufak bir dokunuş yapıp, hayatlarını değiştirebilmek.”

İki perdeden oluşan ve aralarında iş kazasında kolunu kaybeden ve çocuk felci olan oyuncuların da olduğu Metin Bulut, Selahattin Efe, Nihal Kamış, Sevim Yıldız Çeliker, Ercan Erdoğdu, Yalçın Dövenler, Ahmet Aktaş, Arife Arkın ve Serkan Şahin isimli oyuncular, gösteri sonunda izleyenler tarafından yoğun alkış aldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu