EkonomiGündemManşetTurizm

2023 HEDEFİ 50 MİLYON TURİST

kültür ve turizm bakanı-numan-kurtulmusÇin’de 9 ayrı ikili görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Kültür ve turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Çin bizim için çok önemli, 2018 yılı Çin’de Türkiye yılı.

Bununla ilgili olarak 50 ye yakın planladığımız etkinliklerimiz mevcut ve Çinli yetkililere bu programlarımızı sunduk bunlar üzerine müzakere ettik. Burada asıl önemli olan Türkiye’nin ürün ve Pazar çeşitlendirmesi yapması gerekiyor. Pazar çeşitliliği olarak uzak Asya’yı çok ciddiye alıyoruz. Başta Çin olmak üzere Japonya, Hindistan ve Güney Kore’yi önemsiyoruz. Hem kültürel hem de turizm açısından bizim için önemli.

2 Milyon Çinli Turist

Çin’den gelen turist sayısına baktığımızda bu güne kadar en fazla üç yüz bin kişi kadar olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Çinli Turizm Bakanıyla görüşmemizde neden bu sayı 2 Milyon olmasın diye ifade etti. Biliyorsunuz Çinli Turistler deniz güneş kumun ötesinde bir arayış içindeler, ilgilerini daha çok tarihten ve bilmedikleri kültürel zenginlikleri görmekten hoşlanıyorlar. Bundan dolayı ülkemizdeki tarih göz önüne alındığında burada büyük bir potansiyel olduğunu görmekteyiz. Görüşmelerimiz olumlu geçti, iki milyon Çinli turist hedefine hemen ulaşmamız mümkün değil fakat bu potansiyeli göz önüne alırsak çok çalışmamız gerektiğini söylemem gerekiyor.

Japonya ve Kore Pazarını da Hareketlendireceğiz

Yakın zaman içerisinde Japonya ve Kore ile de birkaç günlük programlarımız olacak diyen Kurtulmuş, Biliyorsunuz Uzak Asya’daki bu ülkelerle ilgili bazı ortak noktalarımız var. Mesela büyüklere karşı, aileye karşı, gelenek ve göreneklere karşı saygı, tarihi hususiyetleri önemsemek gibi bir birimize benzeyen yönlerimiz var. Bunlar bizim için önemli değerler. Japonya ve Kore yede birkaç günlük bir programla oradaki pazarıda hareketlendirmek istiyoruz. Buradaki toplumların şöyle bir avantajı var, batıdaki bazı ülkelerde olduğu gibi kasıtlı bir Türkiye karşıtlığı propagandası etkisi altında değiller. Bundan dolayı oradaki ilgiyi kısa sürede ülkemize çevirebiliriz.

2023 Hedefi 50 Milyon Turist

2023 yılında hedeflerinin 50 Milyon turist ve 50 Milyar Dolar turizm geliri olduğunu ifade eden turizm bakanı Kurtulmuş, bu hedefi önümüze koymamız lazım ve bu istikamette yürüyeceğiz.  Pazar ve ürün çeşitlendirmesi olarak iki stratejik hedefimiz var. Yeni pazarlara açılmak ve elimizdeki ürünleri çeşitlendirmek. Daha öncede ifade ettiğim gibi deniz, güneş, kumun ötesinde dağ turizmi, sağlık turizmi, spor turizmi, inanç turizmi gibi Türkiye’ye özgü mevsim ve coğrafi özellikleri göz önünde bulundurarak yeni ürünleri geliştireceğiz. Bazı ülkelerle de ortak turizm paketleri yapıla bilinir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu