GündemKültür SanatManşet

2 BİNİNCİ KONSERİNE ÇIKTI

Gümüşlk klasik müzik festivali-gülsin onay13.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay’ın 2 bininci konseriyle Denizbank ana sponsorluğunda tarihi taş ocağında başladı.

“Taşta Klasik” başlığı altında sunulacak klasik müzik konserlerinin açılış gecesinde Gülsin Onay, çok sevdiği hocası Ahmed Adnan Saygun’un adını taşıyan Saygun Quartet ve konuk sanatçı kontrbasçı Cemre Burhan Çetin’le birlikte sahneye çıktı.

Konser öncesinde gazeteci ve haber sunucusu Özlem Gürses izleyicilere bu yılki program hakkında bilgi vererek, katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Gülsin Onay, sahneye çıkmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, bu konserin 8 Temmuz 1909’da doğan Türkiye’nin ilk kadın konser piyanisti Ferhunde Erkin’in de doğum gününe rastlaması açısından çok değerli olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Çok duygu yüklü bir konser olacak ama inşallah bunu notalarla aktaracağım izleyicilere” dedi. Çok sevdiği isimlerin bu konserde bir araya geldiğini söyleyen Onay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Adnan Saygun burada, Ulvi Cemal Erkin, Ferhunda Erkin, Chopin hepsi bu gece burada; düşünebiliyor musunuz bu benim iki bininci konserim ve müzik hayatımda benim için çok değerli isimler bu konserde bir araya geldi. İlk konserimi 6 yaşında verdim, 73 ülkede konserler verdim; tarifsiz bir mutluluk yaşıyorum.”
İzmir Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA) grup şeflerinden oluşan Saygun Quartet, Deniz Toygür Conus, Özge Özerbek, Yağmur Tekin ve Yusuf Çelik’ten meydana gelmiş genç bir quartet olarak dikkat çekti. Dörtlüye eşlik eden bir diğer KODA üyesi Cemre Burhan Çetin de kontrbastaki yeteneği ile izleyicilerden alkış aldı.

İlk konserini 6 yaşındayken TRT İstanbul Radyosunda veren Piyanist Gülsin Onay, 50 yılı aşan sanat yaşamı boyunca birbirinden değerli sanatçı, orkestra ve şeflerle 5 kıtada 73 ülkede konserler verdi; çok sayıda albüm doldurdu ve sayısız ödüle layık görüldü. Onay, iki bininci konserinde, Ulvi Yücelen Oda Müziği Yarışması birincisi Saygun Quartet’le ve gecenin konuk sanatçısı kontrbasçı Cemre Burhan Çetin’le festival sahnesinde yer alırken, konseri aralarında ünlülerin de bulunduğu bin civarında klasik müzik tutkunu izledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu