GündemManşetSpor

SUTOPU SAHASINI DENİZE TAŞIDILAR

Bodrum Sutopu ŞenliğiBu yıl 8.’si gerçekleştirilen Sutopu şenliği kıran kırana mücadelelere sahne oluyor.

Sutopu sahasının havuzdan denize taşındığı etkinlikte Bodrumlu esnaflardan oluşan takımlarda boy gösteriyor.

Bodrum Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası destekleriyle 8.’si yapılan Bodrum Sutopu Şenliklerine bu yıl 8 takım katılıyor.

Kumbahçe Plajı Mahfel Kafe önünde kurulan sutopu sahasında gerçekleştirilen şenliğin amacı, gençlere sporu sevdirmek, sutopunu Türkiye’de duyurmak ve etkinlik boyunca sezon boyunca yorulan esnaf ve çalışanların güzel zaman geçirmesini sağlamak olarak açıklandı.

Sporcuların denizdeki kıran kırana mücadelesi plajdaki yerli ve yabancı turistlerinde ilgi odağı oldu.

Bodrum Kalesinin eşsiz manzarasında güzel bir havada iki gün boyunca kulaç atan takımlar birinci olmak için mücadele ettiler.

Şenliğin Organizatörü Erdal Taşdemir, ileri yıllarda denize kuracakları özel platformla şenliği büyütmek istediklerini belirterek şunları söyledi:

“Mekanlarda takımlarını kurdular. Bu ilk günü, yarında finaller var. Turnuva hesabı yapıyoruz, yani bugün kaybeden gidiyor yarın tekrar maçlar düzenleniyor 1.,2.,3.’yü seçiyoruz bu şekilde.

Böyle olması çok daha iyi oldu ya biraz futboldan, basketten falan biraz uzaklaşıp sutopuna önem vermek lazım, deniz sutopuna. Biz memnunuz mekanlarda memnun. Çalışanlarda geliyorlar gayet güzel oynayıp dönüyorlar. Bir dahaki sene tekrar katılıyorlar demek ki hoşlarına gidiyor. Bizde gayet memnunuz. 9.’su 10.’su diye gideceğiz artık.

İnşallah biraz daha yetkili kurumlar destek olur bu işe de biraz daha büyültebiliriz. Çünkü projeler arasında bunu daha büyültmek var. Denizin içinde özel bir platform yapmak var. İnşallah onlarda seneye olacak diye düşünüyoruz.”

Sutopu İl Temsilcisi, Yarımada Sutopu Kulübü Başkan ve Antrenör Fatih Pehlivan ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Normalde sutopu bildiğiniz üzere havuzlarda oynanan bir spor fakat onu biz Bodrumumuzda, güzel Bodrumumuzda denizlerde sahayı kurup çocuklarımızı en iyi şekilde spor yaptırmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda esnaf, esnaf arkadaşlarımızı bir araya getirmek amacıyla hem eğlence babında spor yaptırıyoruz, bunu amaçlıyoruz.

Gerek izleyenler gerekse sporcularımız ve esnaf çok keyif aldığını düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki zamanlarda da en iyi şekilde yapacağımızı düşünüyorum.”

8.Sutopu şenliği yarın (14 Eylül) final maçının ardından sona erecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu