GündemKültür SanatManşet

DAVUL ZURNA İLE BARLAR SOKAĞINDAN GEÇTİLER

bağbozumu şenliği korteji-BodrumBodrum’da bu yıl 3.’sü düzenlenen Karaova Bağbozumu Şenliği kortej yürüyüşü ile başladı.

9-10 Eylül günlerinde Bodrum’un tarım gücü olan Mumcular Mahallesi, Karaova Bölgesinde sürecek şenlikler boyunca, yöresel ürün tanıtımları, halkoyunları, söyleşiler, çeşitli atölye çalışmaları, yemek yarışması gibi pek çok faaliyet gerçekleştirilecek.

Kumbahçe Plajı Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başlayan şenlikte yerli ve yabancı turistlere üzüm dağıtıldı. Korteje, Karaova Derneği Başkan ve üyelerinin yanı sıra CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Çevre Platformu üyeleri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Davul-zurna eşliğinde gerçekleşen kortej esnasında, Yörük Obası Derneği üyeleri yöresel kıyafetleri ile yoldan geçenlerle oynadı.

Develerinde katıldığı kortej geçişi Barış Meydanında sona erdi. Burada yapılan halkoyunları gösterisine ilgi yoğun oldu. Yerli ve yabancı turistler o anları cep telefonları ile kayıt ettiler.

Karaova Derneği Başkanı Ali Öztürk gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çiftçimizin bölgesel olarak kalkınmasını düşünüyoruz. Bununla ilgili hedeflerimiz var ve bunun için çalışıyoruz. Bunun dışında yerellikten ne varsa biz bunların arkasındayız ve bu yerelliği, bu hizmeti Bodrum’a ve dünyaya, Bodrum üzerinden dünyaya aktarmak istiyoruz. Onun için bu bölgemizde her yıl bağbozumu şenliklerini büyüterek, arttırarak devam ettirmek hedefimiz. Katma değeri yüksek ürünler üretilmesini sağlamak aslında son hedefimiz ve markalaşmak. Bunun için biz öncülük yapıyoruz.”

Bodrum’da tarım turizmini geliştirmek, Karaova bölgesi çiftçilerine destek olmak amacıyla başlatılan bağbozumu şenlikleri çeşitli konserlerle sona erecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu