GündemKültür SanatManşet

BODRUM’DA CAZ GÜNLERİ KARMA SERGİ VE MURAT ARKAN KONSERİ İLE BAŞLADI

bodrum-caz festivali-oasis1-17 Eylül tarihleri arasında sürecek olan Bodrum Caz Festivali başladı. Festival boyunca Yarımadanın farklı mekanlarında farklı sanatçılarla konserler düzenlenecek.

1.Uluslararası Turkcell Bodrum Caz Festivali, Festival için özel hazırlanan Karma Fotograf Sergisi ve Murat Arkan’ın Michael Franks projesi ile sahne almasıyla başladı.

Bir alışveriş merkezinde açılan sergide Caz Derneğinin bundan önceki festivallerinde çekilen özel kareler yer aldı. Sergi alanında sahne alan Murat Arkan, Michael Franks şarkılarıyla izleyenleri adeta büyüledi.

Caz Derneği’nin büyük katkıları ile başlayan festival boyunca, sahillerde, kalede, alışveriş merkezlerinde ve hatta denizde caz konserleri verilecek. 17 Eylül’de sona erecek olan Caz Festivalinde, Türk Deniz Kuvvetleri Deniz Yıldızları Caz Orkestrası, Ayhan Sicimoğlu, Karsu, Jülide Özçelik’in yanı sıra Eva Klesse ve Jehan Barbur caz severlerle buluşacak.

Caz Derneği Başkanı ve festivalin küratörü Özlem Oktar Varoğlu açılış konuşmasında şunları söyledi:

“17 gün boyunca Bodrum’dayız. Eylül ayını caza verdik ve Bodrum’da da çok yakışacağını düşünüyoruz. 17 gün boyunca 17 etkinlik olacak.”

Festivalin Organizasyonu üstlenen şirketin ortağı olan Devrim Erol ise festival kapsamında düzenlenecek konserlere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Kale konserlerimizi Deniz Kuvvetlerinin Deniz Yıldızları Türk Hafif Müziği ve Caz Orkestrası ile başlayacağız. Sibel Köse solist olarak yer alacak. Akabinde Ayhan Sicimoğlu’nun güzel bir projesi var. Daha sonra Karsu ile devam edeceğiz. Bu arada denizde bir katamaran üzerinde denize açılarak yine Deniz Kuvvetlerinin o güzel orkestrasının önünde Ömür Göksel’den caz klasikleri dinleyeceğiz. Daha sonrada Jülide Özçelik’ten özellikle Ege Türkülerini caz formunda söylediği çok özel çok hoş bir konser dinleyeceğiz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu