GündemKültür SanatManşet

GÜMÜŞLÜK’TE GENÇ FLÜTÇÜLER KONSER VERDİ

Gümülük klasik müzik festivali14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, genç flütçülerin Gümüşlük’teki Toprak Ev’de verdikleri konserle devam etti. Bosch’un eğitim sponsorluğu ile 26-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) Flüt ustalık sınıfına katılan öğrenciler sertifikalarını, eğitmenleri Bülent Evcil ve Raffaele Trevisani’nin de katıldıkları törende, festival Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay’ın elinden aldı.

 

Dünyaca ünlü Flüt sanatçımız Bülent Evcil ve İtalyan flütçü Raffaele Trevisani’nin eğitmen olarak katıldıkları ustalık sınıfına bu yıl yaşları 14 ile 23 arasında değişen ülkemizin farklı okul ve konservatuarlarından 22 ve Bulgaristan’dan 4, Zimbabwe’den de 1 genç flütçü katıldı. Altı gün süren yoğun eğitimin ardından genç yetenekler, Toprak Ev’in sahnesinde sırayla yer alarak, W.A. Mozart, J.Haydn, G.F. Handel, J.S. Bach ve G. Faure gibi önemli klasik müzik bestecilerinin eselerine yer verdi. Konsere piyanistler Paola Girardi ve Zümrüt Alieva eşlikçi, olarak katıldılar.

 

Seslendirdikleri eserler

Flüt ustalık sınıfının Toprak Ev’de verdiği konserde sahneye çıkan 24 genç yetenek sırayla şu eserlere yer verdi; İmge Yağmur Tiryaki, Johann Sebastian Bach, “’Sarabande’ La minör Partita’dan”; Sena Anlı, Joseph Haydn, “Serenade”; Yaprak Tuana Camkıran, Georg Philipp Telemann, “Flüt Sonatı, 1. Bölüm”; Aslıhan Türkü Şahin, Gabriel Fauré, “Sicilienne”; Zeynep Yıldırım, George Frideric Handel, “Flüt Sonatı No. 4, 1. Bölüm”; Aleksandrina Plamenova Aleksandrova, Ernesto Kohler, “İspanyol Valsi Op. 57”; Ece Başak Silare, Philippe Gaubert, “Madrigal”; Nazlı Özcan, Johann Sebastian Bach, “Flüt Sonatı Si bemol BWV 1030”; Mısra Bozyel, Albert Franz Doppler, “Macar Fantazisi”; Gentiana Ahmeti, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, “Lenski’s Aria from the Opera Eugene Onegin”; Plamena Penova, W. A. Mozart, “Re majör 3rd Movement”; Eleonora Plamenova Tsvetanova, Giulio Briccialdi, “Venedik Karnavalı Op. 78”; Çağla Yılmaz, François Borne, “Carmen Fantezi”; Melis Nur Çiçek, W. A. Mozart, “Re majör Flüt konçertosu 1. Bölüm”; Hannah Taylor, Jules Mouquet, “Pan et Les Bergers”; Ege Özdalyan, Francis Poulenc, “Flüt Sonatı Allegretto Malincalico”; Aygül Yeniev, Louis Ganne, “Andante ve Scherzo”; Berkay Diker, Albert Périlhou, “Ballade”; Ekin Özdemir, Charles-Marie Widor, “Flüt Süiti’nden 1. ve 2. Bölüm”; Sinem Perçin, Saverio Mercadante, “Flüt konçertosu 3. Bölüm”; İlayda Erten, Pietro Morlacchi, “Il Pastore Svizzero”; Zeynep Bölük, Paul Taanel, “Andante Pastorale et Scherzettino”; Hüseyin Akın, Carl Reinecke, “Flüt konçertosu 1.bölüm” ve Venüs Kovancısoy, George Enescu, “Cantabile et Presto”.

 

İlk defa 2006’da düzenlenmeye başlanan ve her yıl giderek daha çok genç yeteneğin ilgi gösterdiği ve yüksek seviyede eğitmenlerce düzenlenen GFA ustalık sınıfları bu yıl 5 ayrı dalda gerçekleştirildi. Keman, viyolonsel, 2 dönem piyano, flüt ve gitar masterclasslarına bu yıl katılan 100 civarındaki genç müzisyen sertifika sahibi olurken, konserlerden elde edilen bilet gelirleri ise önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir sonraki yılın öğrenci burs fonuna aktarıldı.

 

Festivalde son iki konser

Türk flütçü Bülent Evcil ve İtalyan flütçü Raffaele Trevisani, bu akşam (1 Eylül Cuma) antik taş ocağı sahnesinde Bosch’un etkinlik sponsorluğunda saat 21:15’te ‘Taşta’ Konserler serisinde izleyiciyle buluşarak bir konser verecekler. Konsere İtalyan piyanist Paola Girardi eşlikçi olarak katılacak. Festival, 4 Eylül akşamı dünyaca ünlü devlet sanatçımız Piyanist Gülsin Onay’ın Liba Laboratuarları sponsorluğunda saat 21:15’te vereceği kapanış konseri ile son bulacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu