GündemManşet

THK’DA HAZIRLIKLAR TAMAM

Türk Hava Kurumu(THK) Bodrum Şube Saymanı ve Model Uçak Eğitmeni Güler CandırTürk Hava Kurumu(THK), her yıl olduğu gibi Kurban Bayramı’nda kesilecek kurbanların derilerini gönüllülük esasına göre toplayacak.

Türk Hava Kurumu(THK) Bodrum Şube Saymanı ve Model Uçak Eğitmeni Güler Candır, yaptığı açıklamaya kurumun verdiği hizmetlerden bahsederek şunları söyledi:

“Biz THK olarak kurulduğumuz 1925 yılından bugüne kadar devletten hiçbir bütçe almadan faaliyetlerini sürdüren bir kurumuz. Elde ettiğimiz gelirlerle her yıl binlerce gence havacılığın çok çeşitli alanlarında eğitimler veriyoruz. Bunun yanında son derece donanımlı olan yangın söndürme uçağı filomuzla Türkiye’deki ve yurtdışındaki yangınlarda oldukça başarılı müdahalelerde bulunuyoruz. Bu ve buna benzer birçok aktiviteyi yıllardır devletten hiçbir bütçe almadan tamamen kendi kaynaklarımızla sağlıyoruz.”

THK Bodrum Şubesi olarak kurban derilerini toplamak için hazırlıklarını tamamladıklarını anlatan Candır, “En önemli maddi kaynaklarımızdan biri de kurban derilerinden elde ettiğimiz gelirlerden oluşmakta. Dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da Bodrum’da THK Bodrum Şubesi olarak topluyor olacağız. Bu alandaki çalışmalarımızı kurum olarak tamamlamış bulunmaktayız. Bu yıl da 17 araç ve 45 personelden oluşan ekibimizle Yarımada kurban derilerini kurumumuza bağışlamak isteyen vatandaşlarımızdan teslim alacağız. Ancak bu noktada değinmek istediğim birkaç husus var. Zaman zaman bazı bölgelerde yoğunluk yaşayabiliyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızdan biraz sabırlı ve anlayışlı olmalarını rica ediyoruz. Ekibimiz bizlere iletilen her adresteki derileri almak için olanca gayretleri ile çabalıyorlar fakat bir adresten diğerine gitmek zaman zaman biraz gecikmeli olabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için bu yıl Bodrum’da derileri toplama merkezi sayımızı çoğalttık. Gümbet Pazaryeri ve Bodrum Zabıta Amirliği deri toplama merkezimiz olarak kullanılacak. Bunun yanında diğer beldelerdeki Bodrum Belediyesine ait belediye kademeleri deri toplama merkezimiz olarak kullanıyor olabilecek. İmkanı olan ve dileyen vatandaşlarımız derilerini bu noktalara götürüp makbuz karşılığında teslim edebilecekler. Ancak evlerinde teslim etmek isteyen vatandaşlarımız (316 41 15) numaralı telefondan bizlere ulaşıp adreslerini bildirerek adreslerinden deri teslimatı yapabilecekler” ifadelerini kullandı.

Kurban derisinin bozulmaması için iri taneli tuzlarla tuzlanması gerektiğine de işaret eden Güler Candır “Bir diğer önemli nokta da; bilindiği gibi Kurban Bayramı her yıl bir önceki yıla göre biraz daha sıcak mevsime denk geliyor. Sıcaklık derilerin bozulmasında en önemli etkenlerden bir tanesi. Bu noktada bizim vatandaşlardan ricamız imkanları dahilinde kurbanlarını kestikten sonra derilerini iri taneli tuzlarla tuzlayarak bekletmeleri olacaktır. Biz kurum olarak deriye her zaman milli bir servet olarak bakıyoruz. Her bir deriye ayrıca kıymet vererek bozulmadan teslim etmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz” diye konuştu.

Candır, yasadışı yollarla deri toplama işine giren şahıslara da dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da illegal yöntemler ve yollarla deri toplama işine girişen kişiler olacaktır. Halkımızdan ricamız kayıt dışı ekonominin önüne geçmek ve bağışlarının doğru noktalara gittiğinden emin olmak için lütfen derileri teslim ettikleri kişilerin kurumların resmi görevlileri olduğuna ve resmi makbuzlar karşılığında derilerini teslim ettiklerine dikkat etmeleri olacaktır.”

THK Bodrum Şube Saymanı Güler Candır, vatandaşların kurban derilerinin THK’ya bağışlanması ricasında bulunarak konuşmasını şöyle noktaladı:

“Bu bağlamda bizler de kurumumuzu destekleyen ve 92 yıldır bizlere emanet olan bu kuruma sahip çıkmak isteyen ve mücadelemize destek vermek isteyen tüm gönüllü destekçilerimizden kurban derilerini kurumumuza bağışlamalarını diliyoruz. Son olarak bu zorlu organizasyonun gerçekleştirilmesinde her zaman yanımızda bulunan başta Bodrum Belediyesi ve kıymetli muhtarlarımız olmak üzere kurumumuzun genç kanatlar topluluğu üyelerine ve bütün gönüllü destekçilerimize gönülden teşekkür ediyoruz ve herkese sağlıklı ve mutlu bayram geçirmelerini diliyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu