GündemKültür SanatManşet

EGBERTO GİSMONTİ’DEN PİYANO RESİTALİ

Egberto Gismonti_Piyano_6Dünyaca ünlü Brezilyalı virtüöz Egberto Gismonti, Gümüşlük’te festival kapsamında bir piyano resitali verdi.

Devam eden 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali çerçevesinde iki konser vermek için Bodrum’a gelen Brezilyalı müzisyen Egberto Gismonti, bir önceki gün festival merkezindeki Toprak Ev’de, Suda/Kumda Konserleri serisinde verdiği gitar resitali ile büyük beğeni toplamıştı.

Uludağ Premium sponsorluğunda Türkiye’ye davet edilen Egberto Gismonti, bir sonraki gün festivalin antik taş ocağındaki sahnesinde yer alarak hayranlarıyla buluştu ve unutulmaz bir piyano resitali verdi.

Hem gitar hem piyanoda virtüöz olarak adlandırılan Egberto Gismonti aynı zamanda Brezilya’nın en büyük müzik kompozitörlerinden biri olarak görülüyor. Sanatçı, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin, 2500 yıllık antik taş ocağında yer alan sahnesine tamamı kendi bestelerinden oluşan ve Brezilya müziğinin tüm renklerini yansıtan bir seçkiyle çıktı.

Çağdaşlarının ilham kaynağı

70 yıla sığdırdığı 70 albümle dünyada yaşayan en üretken müzisyenlerden biri olarak görülen Egberto Gismonti, Amazon halklarının müziğinden, klasik müzik ve Latin formlarına kadar birçok türü, caz ve modern müzik kalıpları altında sentezleyerek kompoze ediyor. Öncüsü Heitor Villa-Lobos’un izini süren Egberto Gismonti, birçok çağdaşına ilham vermiş bir virtüöz, besteci ve doğaçlama efsanesi olarak dikkat çekiyor.

14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin büyük ilgiyle beklenen konserinde, kendi dönemsel eserlerini seslendiren Gismonti, “70 albümüm, 900’den fazla bestem var, konser öncesi ne çalacağımı hiç planlamıyorum, o an seçmeyi seviyorum” diyor. Sempatik tavırlarıyla, izleyici ile diyalogunu eksik etmeyen sanatçı, konser sırasında ise çaldığı eserler hakkında bilgi vermeyi ihmal etmedi. Gismonti, konserin sonunda antik taş ocağını dolduran çok sayıdaki müziksever tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Egberto Gismonti, Gümüşlük Festival Akademisi bünyesinde 26-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen gitar masterclassına da eğitmen olarak katılıyor. Festival, 4 Eylül tarihine kadar yerli ve yabancı sanatçı konuklarla devam edecek.

Flüt ustalık sınıfına katılan genç yetenekler konser verecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, genç flütçülerin 31 Ağustos Perşembe günü saat 20:30’da Gümüşlük’teki Toprak Ev’de verecekleri konserle devam edecek.

Bosch’un eğitim sponsorluğu ile düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisi (GFA), 26-31 Ağustos tarihleri arasında Flüt masterclassına sahne oluyor. Dünyaca ünlü flüt sanatçımız Bülent Evcil ve İtalyan flütçü Raffaele Trevisani’nin eğitmen olarak katıldıkları ustalık sınıfına bu yıl yaşları 12 ile 23 arasında değişen ülkemizin farklı okul ve konservatuarlarından 26 genç flütçü katılıyor. 31 Ağustos akşamı, 6 günlük yoğun eğitimlerini bitirecek olan genç yetenekler, Toprak Ev’in sahnesinde sırayla yer alarak, W.A. Mozart, G. Donizetti, F. Chopin, A. Dvorak ve G. Faure gibi önemli klasik müzik bestecilerinin eselerine yer verecekler. Masterclass öğrencileri, konserin sonunda düzenlenecek törenle sertifikalarını Bülent Evcil ve Raffaele Trevisani’nin elinden alacaklar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu