GündemKültür SanatMagazinManşet

BODRUM YEŞİLÇAM’IN YILDIZLARINI AĞIRLADI

YESEV-BodrumBodrum’da yapılması planlanan ve Yeşilçam emektarlarının barınacağı huzurevine destek amacıyla özel bir gece düzenlendi.

Yeşilçam’ın efsane isimlerinin katıldığı gecede Gülden Karaböcek ve Yılmaz Morgül unutulmaz filmlerin müziklerini seslendirdi.

2015 yılında kurulan Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı (YESEV) tarafından, sinemanın emektarları için Bodrum’un Çamlık mahallesinde ‘Yaşam Evi’ projesi hazırlandı. Bir hayırseverin bağışladığı 5 dönüm arazi üzerinde inşa edilmesi beklenen projenin tanıtılarak destek sağlaması ve Türk sinemasının usta emekçilerine vefa borcunu ödeyebilmek amacıyla, ‘Yeşilçam Sinema Emekçileri Ahde Vefa Ödülleri ve Yeşilçam Film Müzikleri’ gecesi Bodrum Kalesinde gerçekleştirildi.

Yeşilçam’ın ustaları, gece öncesi organize edilen yemekte bir araya geldi. Etkinliklere, Eşref Kolçak, İlyas Salman, Nevra Serezli, Nuri Alço, Devlet Devrim, Engin Koç, Bahar Öztan, Aynur aydan, Yavuz Karakaş, Halil İbrahim Kalaycıoğlu ve daha birçok ismin katıldı.

Yakın zamanda oğlu Harun Kolçak’ı kaybeden Eşref Kolçak, izleyenleri ile bir projede buluşmak istediğini belirterek şunları söyledi:

“Dilerim ki hep sanatçılarla güzel şeyler yapılsın. Çünkü seyircilerimiz maalesef bizlerle bir türlü gerektiği kadar şey edemiyorlar, görüşemiyorlar. Yani o hasretlerini gidermeleri için bence bu gibi şeyleri çok daha fazla yapmak lazım.”

Güzel oyuncu Bahar Öztan ise gün geçtikçe azaldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu tür gecelerin daha çok olmasını, daha çok anılmak, daha çok değer verilmek istiyoruz. Çünkü gün geçtikçe gerçekten sayımız o kadar azaldı ki o yüzden bugünlerin kıymetini bilmemiz gerekiyor.”

Yeşilçam’ın adının rant için kullanılmaması, bu tür organizasyonlarda dikkatli olunması gerektiğini savunan Nuri Alço ise şöyle konuştu:

“Yeşilçam için hayırlı şeyler, güzel şeyler olsun. Yanlış kullanılmasın eğer bir şeyler yapılacaksa, yerini bulsun yani her şey yerini bulsun ve sahiplenilsin isterim. Şayet Yeşilçam’ın adını kullanarak yanlış işler yapılırsa o zaman kıyamet kopar.”

Projesi tamamlanan ve Ekim ayında temeli atılması planlanan huzurevine destek olan bir mermer firmasının özel olarak yaptığı ürünlerde gecede satışa sunuldu.

Okan Karacan’ın sunduğu gecede, Gülden Karaböcek ve Yılmaz Morgül vakfa ve Yeşilçam emekçilerine destek olabilmek adına gönüllü olarak sahne alarak unutulmaz eserleri seyircilerle birlikte seslendirdi.

Konser sonunda Yeşilçam emektarlarına plaket verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu