ÇevreGündemManşet

DEĞİRMENLERDE GÜN BATIMI

bodrum değirmenler-gün batımıGün batımı manzarası izlemek için tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu tepeye çıkan yerli ve yabancı turistler izledikleri eşsiz manzara karşısında hayran kalıyorlar.

Gümbet Haremtan mevkiinde bulunan tarihi yel değirmenleri gün boyu yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Bir tarafından Bodrum merkezini izleyen turistler, değirmenlerin diğer tarafından ise Gümbet koyu ile birlikte yarımadanın diğer koylarını izleme fırsatı buluyorlar. Gün batımı saatlerinde Gümbet’te bulunan otellerden yürüyerek yel değirmenlerinin bulunduğu tepeye çıkan turistler renkleriyle kendilerini hayran bırakan bu manzarayı fotoğraf makinaları ve cep telefonlarıyla ölümsüzleştiriyorlar.

Yerli ve yabancı turistler ayrıca Bodrum’da 21 Temmuzda meydana gelen deprem sonrası bir kısımları yıkılan ve derin çatlaklar oluşan değirmenleri ayrıca yakından incelerken, bazı değirmenlerde artçı sarsıntılar sırasında ufak tefek taşlar düşüyor. İlk büyük deprem sonrası yıkılan ve tehlike yaratan değirmenlerin etrafına çevrilen güvenlik şeritlerinin koparıldığı görülürken, bölgede devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle bazı değirmenlerde yıkım yaşanabileceği belirtiliyor.

 

Muhabir: Mehmet Can MERAL

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu