AsayişÇevreGündemManşet

DEREKÖY ÇÖPLÜĞÜNDE YANGIN

copluk_yangin (1)Dereköy’de bulunan çöplük alanında çıkan yangına müdahale devam ediyor.

Çöplük alanında öğle saatlerinde çıkan yangın rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayılırken, çöplük dışındaki makilik alana sıçrayayan alevler ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındı. İtfaiye ve orman ekiplerinin müdahale ettiği yangında Muğla 911 ekipleri ve vatandaşlarda ekiplere destek oluyor.

KASITLI YAKILDI İDDİASI

Sabah saatlerinde çöplüğün çok yakınında bir alanda çıkan ve yaklaşık 20 hektar makilik ve otluk alanın zarar görmesinin ardından yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınan yangının ardından bu sefer çöplükte alevlerin yükselmesi vatandaşlarında tepkisine neden oldu. Sabah çıkan yangının ardından soğutma çalışması yapan ekiplerin bölgeden ayrılmasından sonra bu sefer çöplükte yangın çıkması sonrasında yangını izleyen bir vatandaş ” Bu kadar da olmaz, kesin kasıt var bu yangında” dedi.

Sabahki yangına müdahale eden ekipler yangın ihbarının ardından direk bölgeye intikal ederken, ekipler çöplükten makilik ve otluk alana sıçrayan yangını büyümeden kontrol altına aldı.

Öte yandan bölgeye gelen basın mensupları ve bazı arama kurtarma gönüllüleri çöplük alanında ayrıştırma işçisi olduğu öğrenilen bazı kişiler tarafından tehdit edilerek yangın bölgesine sokulmadı.

DUMAN GÖKOVA’YA ULAŞTI

Şu an sadece çöplük alanı içerisinde devam eden yangından çıkan yoğun duman Yarımadanın her yerinden gözükürken, yoğun duman rüzgarında etkisiyle Kos Adası üzerinden Gökova’ya ulaştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu