GündemKültür SanatManşet

24 SANATÇIYI BULUŞTURAN SERGİ

Bodrum Sanat ve Kültür DerneğiBodrum Sanat ve Kültür Derneği, ilçede yaşayan 24 sanatçının katılımıyla karma resim sergisi düzenledi.

Akyarlar Mahallesi’ndeki Vefa Sanat Galerisi’ndeki etkinlikte, toplu iğneyle resim yapan Tuncay Yurtsever’in hayvan figürlerinden oluşan tabloları yoğun ilgi gördü.

İki tablodan oluşan ve 78 bin toplu iğnenin kullanıldığı yılan ve tarantula tabloları, sanatseverler tarafından yakından incelendi.

Toplu iğneyle çizmeden resim yapan Tuncay Yurtsever, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum’da düzenlenen ve 24 sanatçının bir araya geldiği sergiye toplu iğnelerden yaptığı iki tabloyla katıldığını söyledi.

Yurtsever, “İki tablomun birisinde 46 bin, diğerinde ise 32 bin toplu iğne kullandım. Dünyada yılan ve tarantula gibi haşeratın resmini yapan kimse yok. Bir özellik olsun diye ben bunu yaptım.” diye konuştu.

İki tabloyu 6 ayda tamamladığını ifade eden Yurtsever, dünyada çizmeden toplu iğneyle resim yapan sadece kendisinin olduğunu anlattı.

Yurtsever, yapılmamış değişik eserler üretmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Bodrum Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Yüksel Güner de, Bodrum’da yaşamını sürdüren başarılı sanatçıları dernek altında bir araya getirdiklerini kaydetti.

Vefa Sanat Galerisi İşletmecisi Fatma Nişancı da 24 sanatçının bir araya gelerek açtığı serginin, 10 gün gezilebileceğini belirtti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu