EğitimGündemManşet

MİLAS BELEDİYESİ PERSONELİNE ‘İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ’ SEMİNERİ

20170629_092836Milas Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, belediyenin ağır, tehlikeli ve diğer iş kollarında çalışan 170 personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği tanımı, İş yerinde iş sağlığını tehdit eden unsurlar, işçi ve işverenin hakkı ve yerine getirmesi gereken yükümlülükler, olası kaza anında uygulanması gereken işlemler gibi birçok konunun anlatıldığı seminer sonunda belediye çalışanları birde sınava tabi tutuldu. Dr. Özdoğan Arifoğlu tarafından da muayeneden geçirilen personel’e daha sonra İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikası verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 28548 sayılı resmi gazetede yayınlanan 6331 sayılı Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Usul ve Esaslarına dair yönetmeliğe uygun olarak çalışanların tamamına iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildi. Milas Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Muğla Genç Hekim Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi İş Sağlığı Uzmanı Bilal Karakan tarafından verilen Seminerde, personelin sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için uyması gereken kurallar ve olası durumlarda yasal hakları anlatıldı.

Milas Belediyesi Bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunun oluşturulduğunu belirten İş sağlığı uzmanı Bilal Karakan;  işçilerin çalışma alanlarındaki eksiklik ve olumsuzlukları bu kurula bildirileceğini ve kurul tarafından eksikliklerin giderileceğini söyledi.

Bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekerek, değişik alanlarda çalışan personelin iş güvenliği risklerini de öğrenmesinin önemli olduğunu söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; Her bireyin huzurlu bir şekilde çalışma hayatını sürdürmesine belediye olarak önem verdiklerini ifade etti. İş hayatındaki en basit tedbirsizliklerin bile büyük sıkıntılara yol açtığını hatırlatan Tokat, çalışanlar işlerini büyük bir dikkatle yapmalıdır. Bunu yanında elbette yöneticiler gerekli tedbirleri alacak ve bu konularda eğitimleri verecek. Bu kapsamda önemli bir konu olan iş sağlığı ve güvenliği hakkında personelimize seminer düzenliyoruz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu