GündemManşetSiyaset

ARAS SEVGİSİ MEYDANLARA SIĞMADI…

Turgutreis’te büyük coşku ve heyecanla karşılanan CHP’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum’un en büyük mahallesine adını veren dünyaca ünlü Türk denizcisi Amiral Turgut Reis’in Trablusgarp’ta bulunan mezarını, ait olduğu topraklara, Bodrum’a getirmek için girişimleri başlatacağını söyledi. Büyük denizcinin adıyla Bodrum’a bir Amiral Turgutreis Müzesi ve Denizcilik Yüksek Okulu kazandırma sözünü de veren CHP Bodrum Adayı Ahmet Aras, soğuk ve yağmurlu bir Turgutreis akşamında tanık olduğu coşkuyu selamlayarak “Bu görüntü, bizim 31 Mart zaferimizi mühürledi. Selam olsun Turgutreis, selam olsun Bodrum” diye seslendi.  

CHP’nin Turgutreis mitingi, ünlü sanatçılar Bülent Özdemir, Gökçe ve Suzan Kardeş’in mini konserleriyle başladı. Türk bayraklarının deniz gibi dalgalandığı Turgutreis meydanını dolduran kalabalık, CHP Adayı Ahmet Aras’ın alana girmesiyle birlikte adeta coşku patlaması yaşadı. Işıklı lazer gösterileri ve havai fişeklerin geceyi aydınlattığı miting meydanında binlere seslenen CHP Adayı Ahmet Aras, 1 Nisandan itibaren Bodrum’un kaderini değiştirecek projelerini anlattı “Turgutreis’i, Bodrum’u dünya ligine taşımaya söz veriyorum. Ben hep sizin  yanınızda, sizin aranızda olacağım ve asla değişmeyeceğim” diye konuştu.

“BEN HALKIMIN PARASINI KİMSEYE YEDİRMEM”

1 Nisanda göreve geldiğinde belediyecilik anlayışını tümüyle değiştireceğini ve hizmet odaklı, halkın belediyeciliğini başlatacaklarını belirten CHP Adayı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi’nin bundan böyle şeffaf ve hesap veren bir belediye olacağının sözünü verdi. Bodrum Belediyesi’nin borç içinde olduğunu söyleyenlere de Turgutreis mitinginden mesaj veren Aras, “Ben rakamlarla konuşuyorum. Bodrum Belediyesi’nin net borcu 281 milyon lira, alacakları da 144 milyon lira. Belediyemizin bütçesi 310 milyon lira. Bizim belediyemiz, birilerinin söylediği gibi batık falan değil. O alacakları da ben bizzat sonuna kadar takip edeceğim. Ben halkımın parasını kimseye yedirmem.”diye konuştu.

Diğer adayların kendisiyle ilgili sosyal ağlarda bazı paylaşımlar yapmaya çalıştığını söyleyen Aras, “Onların da yolu açık olsun. Bu bir hizmet yarışı, başarılar diliyorum, yarışa giren tüm siyasi partilere selam gönderiyorum.”mesajı verdi. Konuşmasında, Bodrum’a ve Turgutreis’e hizmet veren tüm belediye başkanlarını da saygıyla yad eden Aras, 1 Nisanda seçildiği taktirde tebrikleri kabul etmeden çalışmaya başlayacağını söyledi.

OY VERSİN YA DA VERMESİN, HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM

Aras, seçildikten sonra Turgutreis için hayata geçirecekleri projeleri de mitinde tek tek sıraladı. Konuşması sık sık “Bodrum Seninle Gurur Duyuyor” sloganlarıyla kesilen Aras, çağdaş ve dev kapasiteli atık su arıtma tesisi için kazmayı 1 kasım itibariyle vuracaklarını, sonrasında ise Turgutreis’i belediye hizmetleriyle buluşturacaklarını belirtti. Aras, Turgutreis’e bu yaz çağdaş bir belediye plajının da sözünü verdi. Her bir projenin bütçesinin hazır olduğunu söyleyen CHP adayı, “Ben, 1 Nisandan sonra herkesin belediye başkanı olacağım. İster oy versin, ister vermesin. Bodrum’da artık herkes eşit ve adil belediye hizmeti alacak” dedi. Aras, Bodrum’a Belediye Başkanı seçildiği taktirde Turgutreis’in ve yarımadanın tüm tarihi ve kültürel değerlerini yeniden gün yüzüne çıkaracağını da belirterek “Yel değirmenlerini, BayraklıTepe’yi yeniden düzenleyip, Karya Mezarlarını ortaya çıkaracağız. Turgutreis’in ve Bodrum’un hikayesini yeniden yazacağız” diye konuştu.

Aras’ın konuşmasının ardından kürsüye Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın başkan adayı Osman Gürün çıktı.

GÜRÜN: AYDINLIK GELİYOR, BAHAR GELİYOR

Gürün de Bodrum’a geçtiğimiz dönem yapılan büyükşehir yatırımlarını anlattı. Büyükşehir ve Bodrum belediyelerinin önümüzdeki 5 yıl içinde Bodrum’da işbirliği içinde çalışacaklarını söyleyen Gürün, Muğla’da 5 yıl içinde toplam 1 milyar 424 milyon liralık, Bodrum’a da 321 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti. Tüm altyapı projelerini 5 yıl içinde tamamlayacaklarını söyleyen Gürün, “Burada Osman Gürün’ü, Ahmet Aras’ı seçmiyorsunuz. Bir anlayışı iktidara getiriyorsunuz, başka bir anlayışa karşı Muğla’nın gür sesini ilan ediyorsunuz.” dedi. Gürün, 31 Mart yerel seçimlerine saatler kala tüm seçmenleri sandığa giderek oy kullanmaya çağırdı.

Konuşmaların ardından Turgutreis’teki coşkulu kalabalık  hep bir ağızdan önce İzmir Marşı’nı, daha sonra“Memleketim”i söyledi. CHP’nin Belediye Meclis üyesi adayları ile birlikte Turgutreis özçekimi yapan Ahmet Aras’a Turgutreis Dayanışma ve Kültür Derneği kurucu başkanları Özgür Özdurmuş ve Süleyman Ural’dan bir de plaket takdimi geldi. CHP  Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, 31 Mart yerel seçimlerinden önceki son mitingini yarın Bodrum İskele Meydanı’nda yapmak üzere Turgutreis’lilere veda etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu