GündemKültür SanatManşetSağlık

BABASININ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEYE FOTOĞRAFLARINI BAĞIŞLADI

Bodrum-Ayşegül Dinçkök SergiAyşegül Dinçkök’ün objektifinden sualtının büyülü kareleri, Acıbadem Bodrum Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde sergilendi.

Yaklaşık 2 yıl önce babasının kanser tedavi gördüğü hastanede planladığı arzusunu yerine getirdi.

Sualtı fotoğraf sanatçısı Ayşegül Dinçkök’ün şaşırtıcı, büyüleyici, rengarenk, Okyanusun derinliklerinden yansıyan birbirinden güzel kareleri özel hastanenin Onkoloji Merkezi’nde gün ışığına çıktı.

Sualtı fotoğrafçısı Dinçkök’ün, Endonezya’nın Batı Papua bölgesinde bulunan ve sualtı güzellikleriyle ünlü Mercan Üçgeninde çektiği fotoğraflar, “Derin Tutku Air” adıyla sergilenmeye başladı.

Sanatçı Ayşegül Dinçkök hayalini gerçekleştirdiği proje için şunları söyledi:

“Babam hasta olarak yatıyordu. Bir gün Arzu hanımla birlikte hasta odasında otururken, acaba hasta odalarında benim sualtı fotoğraflarım asılı dursa hastalara ve hasta yakınlarına bir desteği olur mu? Diye düşündüm. Bugün buradayız umarım ki benim su altında aldığım heyecan enerji burada şifa bulmayı bekleyen hastalara ve hasta yakınlarına bir destek olur. Onun için bugün burada olmak benim için büyük bir şey ifade ediyor İnşallah bundan sonra da böyle projeleri yapabilmek için yeni buluşlar yapacağım.

Fotoğraflarımı Endonezya’nın çeşitli adalarında çektim. Sualtı canlıları her zaman çok renkli birbirinden farklılar ama bu sefer bir Macro lens ile su canlılarının daha küçük noktalarını ortaya çıkarmak istedim.”

Sanatçı, sualtı dünyasında yakaladığı 24 fotoğraftan oluşan sergisi ile hem çevre sorunlarına karşı farkındalık yaratmaya çalışacak, hem de kanser hastaları ve yakınlarına, derinliklerden yansıyan muhteşem karelerle moral vermeyi amaçlıyor. Sergi bitiminde fotoğraflar, Hastanenin Onkoloji Merkezi’ne hediye edilerek koridorları süslemeye devam edecek.

Projenin önemli destekçilerinde biriside kanser hastası olan, “Pembe İzler” Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Acıbadem Bodrum Hastanesi Direktörü Arzu Karataş oldu. Karataş yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Biz bu hayali 2014 yılında Onkoloji Merkezi inşaatken Ayşegül hanımla kurmuştuk bugün bu hayalimizi gerçekleştiriyoruz heyecanlıyız. Onkoloji tedavisi gören hastalarımız artık sanki su altında yaşıyorlarmış gibi o derinliği hissedecekler, Ayşegül hanım bizimle bütün sualtı renklerini coşkusunu ahengini paylaşmış oldu bu vesileyle kendisine çok hürmetlerimi iletiyorum. Onkoloji hastaları dünyayı artık başka bir gözle bakıyor olacak.”

Bu anlamlı sergi ziyaretçilerinden de tam not aldı. Serginin açılışına katılan Bodrum Belediye Başkanı-Mehmet Kocadon, deniz temizliğinin de ne kadar önemli olduğunu bu serginin bir kez daha gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu sergi aynı zamanda bir sosyal projesi proje olarak da benim için çok önemli. Bir kere burada mücadele eden insanlarla beraberiz yani hayattan kopmayan devamlı mücadele eden ve sonunda başarıya ulaşmış arkadaşlarla burada son derece keyifliyim.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu