GündemManşet

KAYMAKAMDAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Bodrum'un minik kaymakamlarıBodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı anlamlı mesajda şu ifadelere yer aldı:

“Bugün, büyük bir coşku ve heyecanla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 93. yıldönümünü kutluyoruz. İnanıyorum ki bu coşku ve heyecanı 78 milyon vatandaşımızın tamamı yüreğinde hissetmektedir. Cumhuriyeti biz, el ele, gönül gönüle büyük zorlukların üstesinden gelerek zaferle taçlandırdığımız İstiklal Harbi neticesinde hep birlikte kurduk, bayramımız hepimize kutlu olsun.

Cumhuriyet Bayramının iki önemli anlamı vardır: Birincisi her taraftan düşman işgaline uğrayan Anadolu’nun işgalcilerden kurtulması, ikincisi de demokratik bir cumhuriyetin ilan edilmesidir.

19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet,  Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Büyük önder Atatürk’ün gösterdiği hedefler açısından yapacak çok işimiz var. Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki; binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman iç ve dış düşmanları olmuştur ve olacaktır. Yurdumuzu parçalamak isteyen Sevr sevdalıları her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir. Halkımızın, vatandaşlarımızın omuz omuza dik duruşu ve mücadelesi ile bu oyunlar boşa çıkarılmıştır. Bundan sonra yapılacak planlar da bozulmaya mahkûmdur.

Türkiye Cumhuriyetini  korumak ve kollamak yalnız konuşmakla, sadece duygusallıkla olmaz. Ben cumhuriyeti ve bağımsızlığı seviyorum demek yetmez, yaşadığımız vatan için içtenlikle çalışmalıyız, mücadele etmeliyiz.

Hiçbir olumsuzluk bizi ümitsizliğe sevk etmemelidir. Birlik ve beraberlik içinde, sevgi içinde, değerlerimizin değerini bilerek çalışmalıyız.

Sevgili Vatandaşlarım;

Cumhuriyet’imizin 93. Yılını kutlarken “Bugünün anlam ve önemine binaen yapmamız gereken şey, hem sahip olduğumuz değerlerin muhasebesini yapmak hem de ileriye doğru bakmaktır. Bugün, her zamankinden daha çok çalışmaya, özgüvene ve millî dayanışmaya ihtiyacımız vardır.

Milletimizin birliğine ve dirliğine kasteden bütün terör odaklarını, cinayet şebekelerini ve onların dâhili ve harici tüm destekçilerini şiddetle lanetliyorum.

Bugün yepyeni aksiyonların zembereği kurulmaktadır. Tarihin bu gündönümü çağında, birliğimizi-dirliğimizi, sevgimizi-saadetimizi çekemeyen şer güçler, her zaman olduğu gibi yine memleket semalarımızın o berrak görünümünü bozmak için uğraşıyorlar.

Dünyanın yaşadığı değişim ve dönüşüm sürecini, ağır bedeller ödemeden, milli menfaatlerimiz ve milli hedeflerimize halel getirmeden yaşayabilmek için iyi bir tarih şuuruna ve gücünü milletten alan bir vizyona sahip olmak zorundayız. Dünyanın gözü, insanlığın umudu bu büyük millettedir.  Türkiye entelektüel ve bilimsel üretimiyle, dünya devletleri arasında hak ettiği yeri  almak zorundadır.  Buna mecburuz. Çünkü sadece bizim için değil, bizimle ilgili oyunlara alet olanlar dahil bütün dünya için hayırlısı bu olacaktır.

Türkiye’nin modern ve medeni dünyadaki yerini geliştirmek için, hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu yüzden milletimizi ve memleketimizi ilgilendiren her meseleyi, şahsî davamız kadar heyecanla ve ısrarla izlemek ve sonuç almak zorunda olduğumuzu bilmeli ve buna inanmalıyız.

Sevgili Gençler, Kıymetli Öğrenciler;

Sizler, Atatürk’ün deyimiyle “geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri ”siniz. Büyük önderimiz M.Kemal Atatürk’ün  “Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz.

Taşıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve güveniyoruz. Unutmayınız ki, geleceğimize yön verecek sizlersiniz. Bu ülke, sizlerin çabası ile dünyadaki saygın yerini alacaktır.

Bizim cumhuriyetçi gençliğimiz; kültürlü, aydın, çalışkan, üretken, başı dik ve onurlu olmalıdır.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.

Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu