AsayişGündemManşet

SAHİL GÜVENLİKTEN GÖÇMEN VE KURTARMA OPERASYONLARI

Son bir kaç gün içerisinde Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonlarda 8 kaçak göçmen ile 1 organizatör yakalanırken denizde mahsur kalan 6 kişi de kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre; “Akyarlar önlerinde lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bildirilmiştir. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu tarafından tespit edilen lastik bot durdurulmuş ve içerisindeki 5 Suriye, 2 Lübnan ve 1 Irak uyruklu toplam 8 düzensiz göçmen (5 erkek, 3 kadın ) ve 1 Türk göçmen kaçakçısı şüphelisi olmak üzere toplam 9 kişi yakalanmıştır.”

Geçtiğimiz gün Bodrum’da arızalandıktan sonra sürüklenmeye başlayan teknedeki 4 kişiyi Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Yalıkavak açıklarında motor arızası yaşayan bir teknenin sürüklendiği ihbarını aldı. Bölgeye giden ekipler içinde 4 kişi bulunan ve sürüklenen tekneyi Sahil Güvenlik botuna bağladı. İçerisindeki şahıslarla birlikte yedeklenen tekne Yalıkavak Limanı’na götürüldü.

Bir kurtarma operasyonu da Milas ilçesi Ören önlerinde gerçekleşti. 2 şahsın lastik botla denize açıldıkları ve geri dönemedikleri bilgisi alındı. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu tarafından bahse konu şahıslar kurtarılarak Ören Limanına getirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu