EğitimGündemManşet

9 OKUL eTWİNNİNG OKUL ETİKETİ ALMAYA HAK KAZANDI

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından okul seviyesinde yapılan eTwinning çalışmalarını tanımak için eTwinning Okul Etiketi uygulaması başlatıldı. Okul Etiketi uygulaması 2017 yılında sadece bireysel anlamda eTwinning öğretmenlerinin değil, aynı okuldaki öğretmen ekiplerinin ve okul liderlerinin katılımlarını, çabalarını ve bağlılıklarını tanımak ve ödüllendirmek amacıyla başlatıldı. Söz konusu etiket için başvuru süreci Aralık 2017’de başladı ve Mart 2018’de sona erdi.

İki aşamadan oluşan başvuru sürecinin değerlendirilmesinden sonra Avrupa’dan 1211, Türkiye’den 179 ve ilimizden 9 okul eTwinning Okul Etiketi almaya hak kazanmış olmakla birlikte ilimiz Türkiye sıralamasında 4. sırada yer almıştır. Avrupa seviyesinde yüksek görünürlüğe sahip olma imkânını elde etmiş okullarımızın okul personeli ve yönetimi, eTwinning faaliyetleri kapsamında Avrupa’da özel ve mesleki gelişim programlarına katılma hakkını elde etmişlerdir. Bu başarının mimarı olan öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve destek veren idarecilerimizi tebrik ediyoruz.

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu