EkonomiGündemManşetSpor

DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASI 10. AYAĞI MUĞLA’DA…

13-16 Eylül tarihlerinde Marmaris’in ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası (WRC)’nın bölgeye 100 milyon dolar katkı sağlaması bekleniyor. 13 yarıştan oluşan WRC’nin 10’uncu ayağı olan “Rally Turkey” dünyaca ünlü pilotların zorlu mücadelelerine ev sahipliği yaparken, 50 bini askın turisti ağırlayacak. Dünyanın en büyük organizasyonu olan WRC’ye yeniden dahil edilen Türkiye, otomobil sporlarına gönül veren yerli ve yabancı turistleri Marmaris’te ağırlamaya hazırlanıyor. Tüm dünyanın yakından takip ettiği ve dünyanın en hızlı pilotlarının ağırlanacağı organizasyon ile ilgili konuşan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı; “Dünya Ralli Şampiyonasının, Türkiye’nin essiz güzelliklerini, kültürümüzün zenginliğini ve insanlarımızın misafirperverliğini dünyaya tanıtma ve diğer ülkelerle aramızdaki dostluk bağlarını güçlendirme imkanı da vereceğine inanıyorum. Etkinlik kapsamında Marmaris şehiriçi bir günlüğüne trafiğe kapatılacak ve seyircilere şehiriçi etabıyla adeta bir görsel şölen sunulacak. Dünya Ralli Şampiyonası yarışlarını her yıl bizzat organizasyona katılarak 5 milyona yakın seyirci takip ediyor. Yarışları yıl boyunca 155 televizyon kanalından 700 milyondan fazla kişi seyrediyor. 2018 yılı içerisinde Türkiye’de gerçekleştirilecek bu en önemli organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz”

“DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASI ÜLKE TANITIMI ACISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye otomobil sporlarına yeni bir ivme kazandıracağına ve diğer büyük organizasyonların önünün açılmasında da ülkemize yardımcı olacağına değinen Serkan Yazıcı; “Türkiye stratejik konumu ve içinde barındırdığı ekonomik potansiyeller sayesinde yeni pazarlara açılma noktasında çok önemli bir rol oynuyor. Dünya Ralli Şampiyonası seçmelerinde Yeni Zelanda, Hırvatistan, Japonya, Sili, Kenya ve Güney Afrika’yı geride bıraktık. Bu büyük organizasyonla birlikte Türkiye’nin her kulvarda sergilediği prestijli durusu ve mesajları tüm dünyaya ulaşacak. Ayrıca Dünya Ralli Şampiyonasına sadece bir spor organizasyonu gözüyle bakmamamız gerekiyor, organizasyon ülke tanıtımı ve turizmi acısından da büyük önem taşıyor” dedi. Seyircilerin tüm özel etapları ücretsiz olarak izleyebileceği Rally Turkey’in seyirci noktaları ve bu noktalara ulaşım alternatifleri organizasyon resmi web sitesi www.rallyturkey.com‘da yer alıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu