GündemManşetTeknolojiTurizm

BODRUM MİSAFİRLERİNİ BİP İLE KARŞILIYOR

bip_basin_toplantisi -BodrumHer yıl Bodrum’u ziyaret eden milyonlarca turist, Bodrum’la ilgili tüm bilgilere artık BiP üzerinden ulaşabiliyor. Bodrum Belediyesi ile BiP arasında yapılan işbirliği kapsamında BiP’in Keşfet bölümünden Bodrum Belediyesi’nin sayfasını takip edenler plajlar, kafe ve restoranlar, tarihi yerler ve mavi yolculuk turları gibi onlarca bilgiye tek bir mesaj ile ulaşabiliyor.

Türkiye’nin en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından olan BiP, belediyeler tarafından da kullanılmaya başlandı. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı tatil yörelerinden olan Bodrum, bu yıl misafirlerini BiP ile karşılıyor. 6 milyona yakın kişinin takip ettiği BiP’in Keşfet bölümüne eklenen Bodrum Belediyesi sayfasında, Bodrum ile ilgili her ayrıntıya tek bir mesajla ulaşılabiliyor. Kafelerden tarihi yerlerle ilgili detaylı bilgilere, Bodrum Belediyesi’nin web portaline tek tıklamayla erişimden plajlar, marinalar ve pazarlara kadar onlarca bilgiye ek olarak, herhangi bir rahatsızlık durumuna karşı en yakın sağlık kuruluşlarının bilgileri de harita üzerinde lokasyonlarıyla birlikte görüntülenebiliyor. Ayrıca Bodrum’da gerçekleştirilecek olan etkinlikler de yine BiP Bodrum belediyesi sayfasından duyuruluyor.

“BiP ile Bodrum milyonlarca kişiye ulaşacak”

BiP’in tüm dünyada 14 milyondan fazla kez indirildiğini belirten Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz da konuyla ilgili “BiP özünde inovasyon olan bir servis. BiP ile mesajlaşabilir, görüntülü ve sesli görüşme yapabilirsiniz. Ancak bunlar bizim için yeterli değil. O nedenle geçtiğimiz yıl BiP’e eklediğimiz Keşfet bölümünde bugün 100’den fazla servis kullanılıyor, onlarca farklı işlem, sesli komut veya mesajla gerçekleştirilebiliyor. Bugün Bodrum Belediyesi ile yaptığımız işbirliği ise BiP’in yeniliklerinden birisi. BiP ile artık belediyelerimiz hem kendi sakinlerine hem de misafirlerine hızlıca ulaşabiliyor. O nedenle BiP’teki Bodrum Belediyesi sayfasının belediyelerimizin potansiyellerini göstermesi açısından önemli bir örnek olduğunu düşünüyorum. BiP kullananlar Bodrum ile ilgili öğrenmek istedikleri her şeye artık tek bir mesaj ile ulaşabilirler. İnanıyorum ki BiP ile Bodrum’a gelen turistlerin tatilleri de daha keyifli geçecek.” şeklinde konuştu.

“Bodrum’un potansiyelini yükseltiyoruz”

BiP işbirliği kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, amaçlarının Bodrum’a gelen misafirlerinin hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bodrum dünyanın en gözde turizm merkezlerinden birisi. Şu anda Anadolu’yu şehir şehir gezerek insanlarımıza Bodrum’un güzelliklerini anlatıyoruz. Ancak BiP ile bir anda milyonlarca kişiye erişmeyi başardık. Yakında ekleyeceğimiz İngilizce seçeneği ile de sadece yurt içinden değil yurt dışından da milyonlarca kişiye erişmiş olacağız. Bodrum Belediyesi’nin BiP servisi ile Bodrum’a gelmek isteyen misafirlerimiz, henüz Bodrum’a gelmeden ilçemizle ilgili bilgilere hızlıca ulaşabiliyor, dilerlerse bizimle iletişime geçebiliyorlar. Amacımız misafirlerimizin Bodrum’da geçirdikleri süre içerisinde ihtiyaçları olabilecekleri bilgilere çok daha kolay şekilde ulaşmalarını sağlamak. Bodrum’un potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu biliyoruz.”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un, hoşgeldin mesajı ile takipçilerini karşıladığı Bodrum Belediyesi’nin BiP sayfasından şu bilgilere ulaşılabiliyor

  • Tarihi yerler ile ilgili genel bilgiler ve harita bilgileri.
  • Kafeler ile ilgili genel bilgiler ve harita bilgileri.
  • Pazarlar ile ilgili genel bilgiler ve harita bilgileri.
  • Plajlar ile ilgili bilgiler ve en yakın plajları sorgulayabilme seçeneği.
  • Eczaneler ve hastaneleri görüntüleyebilme, en yakın eczaneler ile nöbetçi eczaneleri sorgulayabilme seçeneği.
  • Belediye portalına tek tıkla yönlendirme.
  • Bodrum’un haritası ve ilçe ile ilgili genel bilgiler.
  • Marinalar ile ilgili bilgiler.
  • Yel Değirmenler’i ile ilgili bilgiler.
  • Mavi yolculuk ile ilgili bilgiler.
  • Bodrum’daki etkinliklerle ilgili detaylar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu