ÇevreGündemManşet

LODOS ETKİLİ OLUYOR

Bodrum-Lodos-fırtınaBodrum’da gece saatlerinden bu yana etkili olan lodos nedeniyle bir tekne kıyıya sürüklendi, bazı iş yerlerinde maddi hasar oluştu.

Güney ve Güney Batı yönlerinden saatteki hızı 60 ila 70 kilometreyi bulan lodos fırtınası etkili oluyor. Fırtına nedeniyle, ilçe merkezi başta olmak üzere Bodrum’un bazı mahallelerinde vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bodrum açıklarında demirli bulunan “Çılgın” isimli yaklaşık 15 metre uzunluğundaki özel yat, bağlı bulunduğu yerden ayrılarak karaya sürüklendi. Sahil kenarındaki işletmelere çarparak duran yatta maddi hasar oluştu.

Bitez sahilinde bazı ağaçların dalları koparken, işletmelerin önlerindeki masa ve sandalyeler sürüklendi. İşletme çalışanları sahile yakın yerde duran eşyaların denize devrilmemesi için önlem almaya çalıştı.

Kumbahçe sahilinde hizmet veren bazı işletmeler de fırtınadan olumsuz yönde etkilendi. İşletmelerin sahil kısımlarındaki masa ve sandalyeler yoğun dalgalar ve rüzgardan etkilendi. İşletme yetkilileri, fırtınayla birlikte zarar gören yerleri tamir etmeye çalıştı.

İlçede tatilini sürdüren yerli ve yabancı bazı turistler de sahil kenarına gelerek fırtınayı izledi.

İlçede fırtınanın akşam saatlerinde kadar etkisini sürdüreceği, ardından da gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu