GündemManşet

YALIÇİFTLİK MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU HATLARI YENİLENİYOR

Yalıçiftlik Mahallesi'nde İçme Suyu Hatları Yenileniyor (2)İçme suyu hatlarının kullanım ömürlerini tamamlaması nedeniyle yıllardır su sıkıntısı yaşayan Yalıçiftlik Mahallesi’nde MUSKİ ekipleri tarafından içme suyu hat yenileme çalışması başlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarına girilmesi ile birlikte Bodrum ilçesinde içme suyu altyapı çalışmalarını hızlandırdı. MUSKİ ekipleri tarafından, Bodrum ilçesinin Yalıçiftlik Mahallesi’nde kullanım ömrünü tamamlamış içme suyu hatları yenileniyor.

Yalıçiftlik Mahallesi Hacıoğlulları Sokaktaki içme suyu hat yenileme çalışmalarına 1 kepçe, 1 ekskavatör ve 3 personel ile devam eden MUSKİ ekipleri, bölgede bulunan hanelerin abone bağlantılarını da yeniliyor.

Bölgede çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, yaz sezonunda sıkıntı yaşanmaması için mahalledeki çapları yetersiz kalan hatları daha büyük çaptaki borularla değiştirdiklerini ifade etti.

Yalıçiftlik Mahallesi Hacıoğulları Sokakta özellikle turizm sezonunun başlamasıyla birlikte nüfusun ve buna bağlı olarak su kullanımının da arttığını ifade eden Ülgen, “Ayrıca mahallede bulunan içme suyu hatlarının ekonomik ömrünü tamamlaması ve mevcut kullanım debisini karşılamaması nedeniyle su sıkıntılarının daha da katlandığını gördük. Bu nedenle MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak bölge halkının sorunsuz bir turizm sezonu geçirmesi ve su ihtiyaçlarına uzun süre cevap verecek bir çözüm ürettik. Çalışmalarımız ile birlikte mahallenin içme suyu hatlarını yenilemenin yanı sıra abone hatlarını da yeniliyoruz. Çalışmalarımızı tamamlandıktan sonra mahalle sakinlerimiz uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanabilecekleri içme suyu hatlarına sahip olacaklar ve daha tazyikli su alabilecekler” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Osman Gürün’ün suya verdiği önemi ve talimatlarını dikkate alarak Bodrum ilçesinin alt yapısını daha da geliştireceklerini vurgulayan Ülgen, “Yaklaşan turizm sezonu ile birlikte Bodrum ilçemizin birçok mahallesinde alt yapı çalışmalarına hız verdik. İlçemizin altyapısını her yönü sorunsuz hale getirmek için plan ve programlarımızın dahilinde tespit ettiğimiz yerlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyemizin üst yapı çalışmaları ile her geçen gün daha da gelişen Bodrum ilçemizi, MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak çalışmalarımızla alt yapı anlamında geliştirmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu