EğitimManşet

Özel Okula Yat İnşaa Bölümü

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube ve Kale Okulları İş Birliği Yaptı

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Kale Okulları ile yapılan görüşmelerle bugün, gelecekte söz sahibi olacak nesillerin yetişmesine katkıda bulunacak.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Oda olarak bizlerin destek ve tespitleriyle, Yat İnşaa ve İnşaat Teknolojileri bölümünün açılmasına vesile olmak şimdilerde orada yetişen çocuklarımızı mesleklerini öğrenirken görmek bizleri mutlu etti. Bodrum sanayisi için büyük ihtiyaç olan Yat İnşa bölümünün açılmasıyla birçok çocuğumuzun ilgi alanı da bu anlamda değişiyor ve talepler de bu yönde devam ediyor.  Yat İnşa Meslek ve teknik lise ile inşaat teknoloji alanında olması aileler içinde umut kaynağı. Amacımız genç, yetişen ve yolunu arayan neslin varlık nedenlerinin seçtikleri mesleklerle örtüşmesi. Hayal gücü ve merak duygusu ile her gün biraz daha büyüyen çocuklarımız tersanelerimizde seçtikleri mesleği içselleştirip yat imalatı konusunda gelişecekler. Bodrum’u Bodrum yapan en önemli unsuru biliyoruz ki Bodrum tersanelerinde üretilen Bodrum Guletleri. Babadan oğula geçen bu iş kolu geliştikçe de dışarıdan ilgi duyan nesille farklı alanlarda kendini buldu. Sanayiye destek olacak toplamda yat inşaa bölümünde 260 öğrencimiz bulunmaktadır.  Yat inşaat bölümünde 12. Sınıfta okuyan 78 öğrencimize önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında tersanelerimizde uygulamalı staj imkanı sağlayacağız. Hem tersanelerimizde kalifiye eleman yetişecek hem de eğitim ve öğretim yerini bulacak. İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube olarak ön ayak olduğumuz ve açtırdığımız bölümde okuyan çocuklarımız yine Bodrum’da, Milas’ta faaliyet gösteren tersanelerimizde yetişerek belki de dünyaya açılacaklar. Burada en büyük hedeflerimizden biri gençlerimize bu mesleği sevdirmek. Bu yolda da gelişirken mutlu ve huzurlu olmalarını sağlamak. Yat İnşa sektörünün de devam etmesi her daim Bodrum’u yaşatacak ve bizlerin bizim atalarımızın büyük emek verdiği umutları yaşayacaktır. Özel Kale Okulları ile yaptığımız iş birliği tüm üyelerimize ve çocuklarına indirimli eğitimi de kapsamaktadır. Bunun bizleri oldukça memnun ettiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

Kale Okullarımıza bizimle yaptıkları iş birliği için teşekkür ediyoruz. Bodrum’da her zaman önceliğimiz eğitim ve denizcilik alanında gelişen öğrencilerimizin yanında olduğumuzu bildirmek istiyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu