AsayişÇevreManşet

Bodrum Ormanlarına 16 Devriye Planlandı

Jandarma Ekipleri Orman Yangınlarına Karşı Uayıryor

 

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hava sıcaklıklarının artması nedeniyle yangına karşı hassas olan bölgemizde önleyici kolluk görevlerine başladı.

Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Muğla İlinin arazisinin %68’lik (8.765 Km²) bölümünün ormanlar ile kaplı olması dolayısıyla bölge orman yangınlarına karşı hassasiyet arz etmektedir.

Muğla İli genelinde her yıl ortalama 200-250 civarında orman yangını meydana gelmekte olup, orman yangınlarının çıkış sebepleri incelendiğinde meydana gelen yangınların %95’inin insan kaynaklı gerçekleştiği tespit edilmiştir.

Muğla İl J.K.lığı tarafından meydana gelen orman yangınlarının sayı ve nitelik olarak azaltılması, vatandaşların yangınlara karşı olan hassasiyetinin pekiştirilmesi maksadıyla “Herşey Elimizde” mottosuyla yangınların önlenmesine ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

İl J.K.lığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında;

Orman Yangınlarının Önlenmesine yönelik olarak kritik zamanlar ve yangına karşı hassas olan bölgelerde önleyici kolluk devriyeleri planlanmış, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile müşterek olarak Bodrum (16), Milas (14), Yatağan (6), Kavaklıdere (3), Menteşe (9), Ula (6), Marmaris (12), Datça (6), Köyceğiz (6), Dalaman (4), Ortaca (8), Fethiye (12), Seydikemer (8) olmak üzere günlük ( 110) devriyede toplam (440) Jandarma personeli yangınlara karşı hassas olan bölgelerde görevlendirilmiştir.

İcra edilen devriyelerde teknolojik imkanlardan da faydalanılarak Dronelar ve İHA (İnsansız Hava Aracı) denetimlerde aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Vatandaşlarımızdaki orman yangınlarına karşı olan hassasiyetin artırılması maksadıyla;

Vatandaşlarımız SMS yoluyla Orman Yangınlarının Önlenmesine yönelik yapılması gerekenler hususunda bilgilendirilmekte,

Anız ve temizlik ateşi yakılmaması konusunda çiftçilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız bilinçlendirilmekte.

Piknik alanlarında yakılan ateşin söndürülmesi, alanda yangına sebebiyet verebilecek sönmemiş sigara izmariti ve kibritin yere atılmaması, çöp, cam, pet şişe vb. bırakılmaması ve orman içerisinde ateş yakılmaması hususlarında devriye araçlarından anonslar yapılmakta ve vatandaşlarımız yüz yüze yapılan görüşmelerde bilgilendirilmek,

Atılan havai fişek ve dilek fenerlerinin yangına yol açabileceği yönünde işletmeler ikaz edilmekte,

Arıcılık ile uğraşan vatandaşlarımız, kovanların tütsülenmesinde kullanılan ateşin orman yangınlarına yol açabileceği hususunda ikaz edilmekte ve yanlarında bulundurmaları zorunlu olan Yangın Söndürme Tüpleri kontrol edilmekte,

Kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmaması ve çadır kurulmaması hususunda bilgilendirmeler yapılmaktadır.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu