GündemManşet

50 KG MAMA KARŞILIĞI UZLAŞTILAR

Bodrum-kedilerBodrum, evine izinsiz girilen ev sahibi, eşyalarını kullanıp evine zarar veren kişiyle, sitedeki kedilere 50 kilo mama alma şartıyla uzlaştı.

Gümüşlük Mahallesi’nde G.N.A’ya ait eve giren C.D. isimli kişi, girdiği evdeki eşyaları kullandığı sırada güvenlik güçlerince yakaladı.

Ev sahibinin şikayeti üzerine, şüpheli C.D. hakkında “Konut dokunulmazlığının ihlali” ve “Mala zarar verme” suçlarından dava açılmasına karar verildi.

Mahkemeye sevk edilen bu kişi ile ev sahibi G.N.A’nın anlaşma sağlaması için Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, olayın davaya dönüşmemesi için tarafları uzlaşmaya davet etti.

Ulaştırma Bürosu tarafindan gorevlendirilen uzlaştırmacı Mehmet Ali Tosun, mağdur ev sahibiyle ayrı görüşerek, bu kişiyle uzlaşmak isteyip istemediğini sordu. Ev sahibinin evine giren kişiyle sitedeki kedilere verilmek üzere 50 kilo mama alma koşuluyla uzlaşma sağlayacağını söylemesi üzerine çalışma başlatıldı.

Konuyla ilgili harekete geçen uzlaştırmacı Mehmet Ali Tosun, başka bir suçtan cezaevinde bulunan şüpheliyle görüntülü bağlantı kurarak konuyu anlattı.

Şüphelinin de uzlaşmayı kabul etmesi üzerine, C.D’nin ailesiyle irtibata geçildi. Bahse konu kişinin ailesi tarafından alınan 50 kiloluk kedi maması, uzlaştırmacı tarafından olayın yaşandığı siteye getirildi.

Burada bir bölümü kedilere verilen mamaların kalanı, site yöneticilerine teslim edildi.

Mamaların bölgeye bırakılışını gören ve uygulamayı öğrenen işletmeci Kıyasettin Demir, bu tür uygulamların pişman olmuş suçluları topluma yeniden kazandırılması anlamında çok önemli olduğunu söyledi.

Yetkililere teşekkür eden Demir, “Cezaevinde yatmaktansa, cezalarını bu şekilde çekmeleri daha mantıklı. Bu kişi pişman olmuş. Bu tür insanları topluma yeniden kazandırmak gerekiyor.” diye konuştu.

Uzlaştırma Bürosunun, mağdurların haklarının korunması ve faillerin topluma kazandırılması amacıyla kurulduğu belirtildi.

Öte yandan ocak ayından bu yana 582 dosyanın Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma bürosuna geldiği, 220 soruşturma dosyasında taraflar arasında uzlaştırma işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiği, 206 dosyada ise uzlaştırma işlemlerinin halen devam ettiği öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu