ÇevreGündemManşet

O İmzayı Atan 24. Belediye Bodrum Oldu

Bodrum Belediyesi'nden Çevrenin Korunmasına Yönelik Önemli Hamle

 

Bodrum’un doğasının, coğrafyasının, tarihi, mimari ve kültür özelliklerinin korunarak gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bodrum Belediyesi küresel ölçekte bir sözleşmeye imza attı.  Belediye Başkanları Küresel İklim ve Enerji Sözleşmesini imzalayan Başkan Ahmet Aras,” Nihai hedefimiz, Bodrum’un daha yaşanabilir, temiz ve çevreye duyarlı bir kent olmasıdır.” dedi.

İlçede, sera gazı salınımını azaltmayı, sera gazı envanteri ve iklim değişikliği eylem planı hazırlanmasının önünü açan sözleşme Bodrum Belediyesi Toplantı Salonu’nda Başkan Ahmet Aras, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Kent Konseyi İklim Krizi Temsilcisi Yasemin Sayıbaş Akyüz ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla imzalandı.

İmza merasimine katılan Bodrum Kent Konseyi İklim Krizi Temsilcisi Yasemin Sayıbaş Akyüz, belediyenin çevre ile ilgili çalışmalarını ciddiyetle takip ettiklerini ve çok değerli bulduklarını belirterek atılan bu imzanın uluslararası arenada ciddi karşılık bulacağını ifade etti.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz ise Belediye ile her zaman uyum içinde çalıştıklarını ve çevre ile ilgili bundan sonraki projelerde de dayanışma içinde çalışacaklarını söyledi.

Belediye Başkanları Küresel İklim ve Enerji Sözleşmesine bugüne kadar Türkiye’de sadece 23 Muğla’da ise  ilk imza atan belediye olduklarını belirten Başkan Ahmet Aras, insana, doğaya ve yaşayan tüm canlılara saygılı belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi.

Çevre odaklı ve çağdaş bir belediyecilik hedefi için önemli bir adım daha atıldığını ifade eden Başkan Aras konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bodrum Belediyesi olarak, Avrupa Komisyonu tarafından yürürlüğe konan ve sürdürülebilir enerji politikalarını destekleyen Başkanlar Sözleşmesi’ne  Compact Of Mayors imzamızı attık. Bu imzayla, kentimizdeki sera gazı salınımını azaltmayı, sera gazı envanteri ve iklim değişikliği eylem planı hazırlamayı taahhüt ediyoruz. Nihai hedefimiz, Bodrum’un daha yaşanabilir, temiz ve çevreye duyarlı bir kent olması.”

İmzalanan sözleşme ile küresel iklim değişikliğini önlemek adına yapılan çalışmalara Bodrum Belediyesi’nin de katkı vermeyi taahhüt ettiğine dikkat çeken Başkan Aras, “Küresel iklim değişikliği, insan faaliyetlerinden kaynaklı sera gazı konsantrasyonunda artışın bir sonucudur. Sıcaklıkların yükselmesi, yağış döngülerinin değişmesi, doğal afetlerin sıklığı, küresel ısınmanın getirdiği olumsuzluklar. Ne yapacağız? İlk iki yıl, Bodrum ölçeğinde Sürdürülebilir Enerji Eylem Planları hazırlayacağız. Bu konuda Kent Konseyimizle birlikte inisiyatif alıyoruz.” dedi.

SERA GAZI SALINIMININ YÜZDE 40 AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

Bodrum’da, 2030 yılına kadar sera gazı salınımını en az yüzde 40 oranında azaltılmasının  hedeflendiğini açılayan Belediye Başkanı Ahmet Aras ayrıca sürdürülebilir enerji için “İklim Eylem PlanımızI” hazırlamaya başladıklarını söyledi. Başkan Aras, “Yapacağımız eylem planı; kentsel planlamadan, arazi kullanımına, yerel enerji kaynaklarından belediye yapılarının yenilenebilir enerji ile donatılmasına kadar geniş bir alanı kapsıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını destekleyeceğiz.Belediye olarak bu yönde projeler geliştireceğiz.” dedi.

Bodrum’da yaşayan vatandaşların, esnafların, işletmelerin ve sivil toplum örgütlerini de bu çabaya destek olmaya davet eden Başkan Aras, “Çocuklarımıza güvenli ve sağlıklı bir gelecek, yaşanabilir bir dünya, temiz ve sürdürülebilir bir çevre bırakmak için sorumluluklarımız var. Biz Belediye ve Kent Konseyi bileşenleri olarak üzerimize düşeni yapacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu