GündemHayatManşet

YALIKAVAK KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Yalıkavak Kısırlaştırma Kliniği’ni hizmete açtı.

Kısırlaştırma Kliniğinin açılışına Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu, Tayfun Yılmaz, Turgay Kaya, Önder Batmaz, Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ile hayvan severler ve sokak hayvanları gönüllüleri katıldı.
Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Çalışma Grubu ile Bodrum Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü’nün ortak çalışması olan” Yalıkavak Kısırlaştırma Kliniği” Başkan Aras’ın Yalıkavak, Gündoğan ve Gümüşlük‘te yaşayan sokak hayvanlarına daha iyi hizmet verebilmek için Yalıkavak’ta bir klinik hazırlanması talimatı ile kuruldu.
Yalıkavak Hizmet Binası altında kurulan klinikte, özellikle Yalıkavak ve bölgesinde yaşayan sahipsiz kedilerin kısırlaştırma operasyonları yapılacak. Merkezde sokak canlarının ilk aşılamaları ile çipleme faaliyetleri de gerçekleştirilecek. Çok sayıda hayvanseverin hazır bulunduğu açılışta konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, can dostların çok daha iyi koşullarda yaşaması için çalışmaya devam edeceklerini belirterek “Bodrum’da çok büyük gönüllü grubumuz var. Onlarla birlikte sahipsiz canların kılına bile zarar gelmemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
Başkan Aras konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Salgın döneminde özellikle herkes evde iken sokakta kalan canlarımıza destek olan onları besleyen, suyunu veren, rahatsız olduğu zaman kliniğe getiren, bütün gönüllülerimize, Kent konseyimize herkese şükranlarımı sunuyorum. Bodrum’da böyle bir iş birliği lazımdı. Bunu daha da Geliştirmek niyetindeyiz. En önemlisi koordinasyonu ve işbirliğini sağlayabiliyor olmamız. Kent konseyimizin devreye girmesini, çok önemsiyoruz. Tabii sadece sokak hayvanları için değil Bodrum’u ilgilendiren diğer bütün sosyal, politik, ekonomik, çevre ne varsa her konuda omuz omuzayız.
Kent Konseyimizin Mahallelerimizde daha fazla teşkilatlanmasını sağlayacağız.”

YENİ BARINAK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Barınaklar için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Aras, Bodrum’da Yeşil enerji ile çalışan, çevreye duyarlı, yağmur suyunu hasat eden sokak hayvanlarımızın çok rahat yaşayabileceği, barınabileceği temizlik ortamlarının çok rahat sağlanabileceği bir sistemi hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

Yalıkavak’ın ardından Konacık mahallesinde de bir merkez oluşturulacağını belirten Aras, ilçede bu merkezlerin sayısını artıracaklarını açıkladı.

Başkan Aras Yalıkavak Kısırlaştırma Kliniğinin açılışından önce Sokak Hayvanları için gönüllü olarak çalışacak kişilere gönüllü kartlarını takdim etti. Ardından Kliniğin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminden sonra Kliniği gezen Başkan Aras, görevli veterinerden yapılacak işlemler ile ilgili bilgiler aldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu