ÇevreGündemManşet

YARIMADANIN SU GEÇMİŞİNİ ANLATTI

DSCF8379Su Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Doğan Kantarcı bir konferans verdi.

“Su ve Toprak” konulu konferansına katılan Kantarcı, katılımcılara suyun, toprağın ve doğanın önemini vurguladı. Bodrum’un doğal değerlerine değinen Kantarcı, ayrıca okulumuzda Bodrum yarımadasının tarihi sarnıç haritasını paylaşarak geçmiş ile bugün arasında karşılaştırmalı değerlendirmelerde bulundu.

Etkinlikte ayrıca, lise öğrencileri, 22 Mart Su Günü’nde katıldıkları “Deniz Dibi Temizliği” etkinliğindeki tecrübelerini sunumları ile tüm katılımcılarla paylaşarak deniz ve kıyı temizliğinin önemine dikkat çektiler.

Öğrencilerin sunumunun ardından Yönetmenliğini Av. Remzi Kazmaz’ın yaptığı Fırtına Vadisi’ni konu alan “Vatandaş Mustafa” isimli çevre belgeselini izleyen katılımcılar, ülkemizin farklı coğrafyalarının doğa güzelliklerine tanık oldular.

Konferans sonunda ise okul genelinde düzenlenen “Su ve Atık Su” konulu resim, afiş ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu