GündemManşetSpor

KİRÇİÇEKLERİ LİGİ İZMİR’DE TAMAMLADI

kircicegi-bodrum-basketTürkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Kırçiçeği  Bodrum Basket İzmir deplasmanında  69-60 Bornova Becker mağlup oldu.

Kırçiçeği  Bodrum Basket deplasmanda Bornova Becker Spor ile karşılaştı. 1. Periyod 19-15 Becker üstünlüğüyle sona erdi. 2.Periyod da oyunda dengeyi kuran Kırçiçekleri devreyi 37-38 önde kapadı. Üçüncü periyoda hızlı bir giriş yapan ve daha yüksek bir şut yüzdesi yakalayan Becker 19-10’luk sayı performansıyla periyodu, 8 sayı farkla 56-48 önde bitirdi. Maçı’da 69-60 önde tamamlayan Bornova Becker, ligi mağlubiyet almadan lider olarak tamamladı.

Karşılaşmada Kırçiçeği Bodrum Basket oyuncularından Selby (14 sayı-2 ribaund), Dilek Dedeoğlu (11 sayı-3 ribaund), Melis Dilare Kaya (8 sayı-9 ribaond), Gamze Türkoğlu (8 sayı-3 top çalma), Melek Bilge (5 sayı-15 ribaund) performans sergiledi.

Bornova Becker’den Chanita Marie Jordam (30 sayı-9 ribaund, İlsu Darıcıoğlu (10 sayı-6 ribaund), Nazlı  Güler (8 sayı-7 ribaund) ve Esra Kayaoğlu ise (8 sayı-4 ribaund) ile maçı tamamladı.

Orak: “9 Sayılık avantaj bizim için önemli”

Maç sonunda açıklamada bulunan  Bornova Becker Spor Baş Antrenörü Olcay Orak, “2. periyot hariç bence iyi bir maç oldu bizim için. Özellikle 2. yarı yaptığımız müdafaa her ne kadar tecrübeli ve ofansif bir takım olsak da bizi her zaman ayakta tutan savunmadaki direncimiz ve sertliğimiz oldu ki ilk yarı 38 sayı yeyip, ikinci yarı rakibi 22 sayıda tutmak bu açıdan önemli. Kırçiçeği  Bodrum ligimizin değerli ekiplerinden biri. Belki de Play-off karşılaşmalarında rakibimiz olacak. 9 sayılık avantaj bizim için önemli. Dediğim gibi maçın sonunda yaptığımız müdafaa maça tutunmamızı sağladı. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Özyer: “İlk hedefimiz çeyrek finali geçip son 4’e kalmak”

Kırçiçeği  Bodrum Basketbol Baş Antrenörü Derya Özyer ise, “Öncelikle rakibimizi galibiyetinden dolayı kutluyorum. Kendi takımımı da tebrik ediyorum, mücadeleyi bırakmadık. Çok boş atış kaçırdık, böyle bir maçta o kadar boş atış kaçırmamamız lazım. Şunu da söylemek lazım; bir tarafa sertliği çalarken diğer tarafın yaptığı sertlik çalınmıyor. O zaman da sinirler geriliyor. Basketbol oynayan her kişi bunu bilir. Dengesizlik de görünüyor zaten 21’e 11. Biz tabii ki faul yapıyor olabiliriz ancak rakibimizde de bir sürü pozisyon vardı. Ribaundlarda arkadan itmeler vardı, post up yaptığımız her pozisyonda aşağıdan itmeler vardı. Şimdi ligi bu şekilde oynadık ve bitti fakat ben şunu rica ediyorum; Play-off’lar başlıyor. Herkes çıkmak istiyor, her takımın hedefi çıkmak, hepimiz emek veriyoruz. Bu emeğin karşılığını da sahada almak istiyoruz. Yenilginin sebebini buna bağlamıyorum. Fauller çalınsa bile yenilebilirdik bu yenme yenilme meselesi değil. Play-off’a çıkmayı garantiledik şu anda rakibimizi bekliyoruz. İlk hedefimiz çeyrek finali geçip son 4’e kalmak ve devamında da süper lige çıkmak. Hem takımımı hem de rakibi tekrar tebrik ediyorum. Güzel bir oyundu” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu