HayatManşet

Kadınlar, Bodrum Belediyesi Meclis Toplantısında

Bodrum Belediyesi “Şiddetle Mücadele Yönergesi” Oy Birliğiyle Kabul Edildi!

 

Yerel Seçimlerden önce Bodrum Belediyesinin 2024 Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında kadınlar için tarihi bir adım daha atıldı.

8 Mart 2022’de Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından açıklanan “Bodrum Belediyesi Şiddet Tutum Belgesi” ile 30 Kasım 2023’te imzalanan “Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi” doğrultusunda “Şiddetle Mücadele Yönergesi” 6 Mart 2024’te Bodrum Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın başkanlığında gerçekleşen 2024 Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısına Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gülizar Gökçakır, Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birim Sorumlusu Fethiye Kızak ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği katıldı.

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birim Sorumlusu Fethiye Kızak, “Bu kazanım tüm kadınların, Yaşasın Kadın Mücadelesi! Yönergenin amacına uygun sürdürülebilirliğini sağlayacak çalışmalarımız aynı karalılıkla devam edecektir.” dedi.

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gülizar Gökçakır, yönerge ile ilgili açıklamalarda bulunurken şunları söyledi:

“Yönerge özetle ‘Cinsiyet Eşitliğini’ yönetim anlayışlarının temel ilkelerinden biri olarak kabul eden Bodrum Belediyesinin iş yerinde, hizmet sağlama süreçlerinde hem de paydaşlarla etkileşim alanlarında cinsiyet temelli şiddet ve tacizin önlenmesi amacıyla benimseyecekleri kurumsal politikaların geliştirilmesinde esas alınacak ilkeleri ve yol haritasını sunuyor. Cinsiyet temelli şiddet ve tacize dair risklerin tespit edilmesi; Çalışanlar ve yönetimdekiler dahil bu herkes için geçerlidir. Şiddete maruz bırakılanın şikâyet konusu eyleme karşı sessiz kalmasının rıza gösterdiği anlamına gelmediği perspektifi doğrultusunda yönergede ayrıntılı olarak tanımlandığı üzere başvuru mekanizması işletilecek.”

Meclis toplantısı sonrası kadınlarla bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras,“Dün olduğu gibi bugün de kadınların hak ve özgürlüklerini savunmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Kadınların mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu