GündemKültür SanatManşet

PEYNİR FESTİVALİ BAŞLADI

bodrum-peynir festivaliSlow Food Yaveş Gari Bodrum Yerel Grubu öncülüğünde her iki senede bir düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali, uygulamalı peynir eğitimi ile başladı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmasında Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü 10 ve 11. Sınıf öğrencileri, Karaova ekolojik peynir üreticileri Sylvia ve Sinan Sarpkan’la birlikte peynir yapımımı uygulamalı olarak öğrendi. Atölye çalışmasına katılan yaklaşık 30 öğrenci sütün pastorize edilip mayalanması ve pıhtılaştıktan sonra kesilip, peynir suyunun peynirden ayrıştırılması aşamalarını dikkatle izledi.

Yaveş Gari Bodrum Gönüllülerinden Eren Artu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün burada peynir festivalimizin ilk etkinliği olan peynir yapım atölyesi için bulunuyoruz. Eğitmenlerimiz Sylvia ve Sinan Sarpkan burada peynir yapımının aşamalarını uygulamalı olarak öğrencilerimize gösteriyorlar.”

Atölye çalışmasına katılan öğrencilerden Yasin Çakır, bugün gerçekleştirdikleri atölye çalışmasının oldukça verimli geçtiğini belirterek “Bugün peynir hakkında çok şey öğrendik. Gerek bölüm öğretmenlerimiz gerekse de dışarıdan gelen eğitmenlerimiz peynirin yapım aşamalarını detaylı şekilde bize anlattılar” şeklinde konuştu.

Pazar gününe kadar devam edecek olan Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali, Bodrum, Milas, Muğla Peynir Festivali;peynir üretimi gezisi, atölyeler, panel, sergi, belgesel film gösterimi, kitap imza etkinlikleri ile dört günlük bir ekogastronomi şölenine dönüşerek, olağanüstü lezzetler eşliğinde Anadolu peynirlerine ışık tutacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu