ÇevreGündemManşet

VALİ CİVELEK, GÖKÇEOVA GÖLETİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Muğla Valisi Esengül Civelek, Köyceğiz ilçesi, Yayla (Ağla) Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Gökçeova Göleti A Tipi Mesire yerinin doğa turizmi kapsamında koruma kullanma dengesi gözetilerek planlanması ile ilgili yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Civelek, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan ve turizmde marka kent olarak Muğla’da turizmin 12 ay 4 mevsime yayılması, çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesinin büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Doğal ve tabiat varlıkların koruma kullanma dengesi içerisinde turizme kazandırılması kapsamında Gökçeova Göleti A Tipi Mesire yerinde gerekli düzenlemelerin yapılacağının altını çizen Vali Civelek, Gökçeova Göleti A Tipi Mesire yerinin vatandaşlarımızın doğa ile iç içe keyifli vakit geçirebileceği alan haline getirileceğini belirtti.

İncelemeleri sırasında Vali Civelek’e Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcen, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak eşlik etti.

Tarım ve Orman Bakanlığının 10.09.2019 tarihli 05 sayılı Olurlarıyla A Tipi Mesire Yeri olarak tescil edilen Gökçeova Göleti A Tipi Mesire alanıSandras Dağı’nın zirvesinde bin 750 metre deniz seviyesinden yüksekte bir havzada bulunmaktadır. Köyceğiz ilçesine 25 km, Muğla’ya 74 km uzaklıktadır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu