ÇevreGündemManşet

KIŞLIK MİSAFİRLERİN GÖRSEL ŞÖLENİ

Milas-Bodrum karayolu üzerindeki koruma altında olan Tuzla Sulak Alanı’na aralık ayının başlarında gelmeye başlayan göçmen kuşlar, görsel şölen oluşturuyor. 

Milas’ın Boğaziçi Mahallesi sınırları içerisindeki Tuzla Sulak Alanı, aralık ayı başından itibaren gelmeye başlayan flamingolar ve diğer göçmen kuşları ağırlıyor. Türkiye’de göçmen kuşlar için önemli sulak alanlardan biri olan bölgeye, bu yıl da gelen kuşlar arasında çok sayıda flamingo, balıkçıl ve yabani ördek yer alıyor. Her yıl bölgeye gelerek rengarenk görüntüler ortaya çıkaran kuşlar, görenleri büyülüyor. 

Tabloları andıran güzellikler ortaya çıkaran flamingolar, kuş fotoğrafçılarının yanı sıra vatandaşların da ilgisini çekiyor. Hatta karayolundan geçen sürücüler yol kenarına yanaştırdıkları araçlarından inerek bol bol fotoğraf çekip flamingo manzarası eşliğinde kısa bir molanın keyfini sürüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu