AsayişGündemManşet

TACİZLERİ GERİ PÜSKÜRTÜLÜYOR

KardakZaman zaman bölgede Yunan devriye ekiplerinin karasularımızı ihlal etmesiyle gergin anların yaşandığı Kardak Kayalıklarında son günlerde sessizlik hakim.

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı iki bot ile Deniz Kuvvetlerine bağlı bir askeri gemi ile bölgede devriye görevini ifa eden ekipler bugün devriye alanlarını genişletti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Kardak Kayalıklarında incelemede bulunmasının ardından Yunan savunma bakanın yaptığı açıklamalarla yaşanan gerginlikten buyana kayalıkların güneyinden geçiş yaparak güvenlik alan Sahil güvenlik Botları bugün kayalıklarından Kuzeyinden devriye atmaya başladı.

Saat 14.45 sularında Kardak Kayalıklarına yaklaşan bir Yunan botu yine karasularımızı ihlal ederek bölgede gerginlik yarattı. Bölgede görevli TCSG 72 Nolu Sahil Güvenlik Botu tarafından telsizle uyarılan Yunan botu anonslara ve ihlale aldırış etmedi. Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından takip edilen Yunan botu bir süre sonra bölgeden çıkarıldı.

Türk Sahil güvenlik ekipleri bölgede 24 saat görevlerine devam ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu