ÇevreGündemManşet

DENİZE EN ÇOK MAVİ YAKIŞIYOR

DCIM100GOPROG0020095.Bodrum Belediyesi’nin “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla bu yıl üçüncü kez düzenlediği deniz dibi denizlik kampanyasının ilk ayağı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da katılımıyla Yalıçiftlik koyunda yapıldı.

Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizlik Kampanyası çalışmaları; toplumda çevre bilincinin oluşturulmasını sağlamak, gelecek nesillere daha yaşanılası bir dünya ve daha temiz bir çevre bırakmak misyonuyla devam ediyor. 02 Şubat 2017 Perşembe günü, Bodrum’un Yalıçiftlik Mahallesi’ni içine alan koyda hazırlıklar tamamlanarak çalışmanın startı verildi.

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizlik çalışmaları, kıyıda dalış kaptanının hangi noktalarda dalışların yapılacağı ve dalış sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında verdiği brifingin ardından başladı. Turgutreis Denizciler Derneği’nin yanı sıra etkinliğe destek veren Bodrumlu iki dalış okulu eğitmeni ile birlikte toplam 13 dalgıç, gün boyu süren çalışmalar sonunda koydan toplam 180 kg kompozit, metal, cam gibi malzemelerden oluşan çeşitli atığı kıyıya çıkardı.

“Önemli olan çevreyi koruma bilincini yaymak ve bu güzellikleri gelecek nesillere aktarmak”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da çalışmaları takip etmek üzere bölgeye gitti. Çıkan atıkları inceleyen Başkan Kocadon, gönüllü çalışmalarından ötürü dalış ekibine teşekkür ederek, “Denize en çok MAVİ yakışır kampanyamız üç yıldır devam ediyor. Bu süreç içinde çok güzel gelişmeler oldu. Özellikle Bodrum koylarının tek tek temizlenmesi ve bu çalışmayı yapan ekiplerin Bodrum Belediyesi’nin ekiplerinin olması, hepsinin de 1 ve 2 yıldızlı dalgıçlar olması çok önemli. Bu çalışma, dalgıçlarımızın bir yandan kendilerini geliştirmesini de sağlıyor. Deniz temizliğine büyük önem veriyoruz. Tabi Bodrum’daki öğrencilerimizin de her sene bize bu çalışmada büyük destek vermesi bizi çok mutlu ediyor. Zaten her şeyin başı eğitim. Çöp atmak da bir eğitim ama biz hep kolay yolu seçiyoruz, denizlere atmak en kolay yolu. Ancak şöyle bir baktığımızda; burada, denize atılan çöplerden daha çok özellikle denizin kenarına yakın olan işletmelerin attığı atıkları görüyoruz ya da derelerin getirdiği atıkları. Bunun yavaş yavaş azalacağına inanıyorum çünkü bu bilinç, Bodrum Yarımadası’nda oturmaya başladı. Önemli olan da bu bilinci yaymak, bu güzellikleri bizden sonraki nesillerimize, torunlarımıza aktarabilmek ki onlar da bu güzelliklerden, bu temizlikten faydalanabilsinler. Ve tabi turizme de katkı sağlasın. Biliyorsunuz Bodrum, dünyada mavi yolculuğu başlatan yerdir. Onun için bu mavi yolculuk, bu denizlerden başladıysa bu denizlerimiz bir ömür, bizden sonraki nesillere de hizmet etmeye ve güzelliklerini sergilemeye devam etsin. Bütün çabamız bunun üzerine.” dedi.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilen “Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü” ile onurlandırılan “Denize En Çok MAVİ yakışır/Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizlik Kampanyası”nın etkileri, her geçen yıl hissedilir ölçüde artış gösteriyor. Üç yıl üst üste gerçekleştirilen çalışma baz alındığında, yarımada koylarındaki deniz dibi kirlilik oranında önemli ölçüde azalma olduğu görülüyor.

Çalışma bu yıl yaz sezonu öncesi Yalıçiftlik’in ardından 08 Şubat Çarşamba günü Bodrum’un Güvercinlik koyunda, daha sonraki haftalarda ise Mazı, Gümbet, Bitez, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Kadıkalesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Küçükbük, Gölköy, Türkbükü, Torba ve Bardakçı koyları ile son olarak Bodrum Merkez’de olmak üzere 18 koyda gerçekleşecek.

Bodrum Yarımadası’ndan gönüllü dalgıçlar, çevre dostu vatandaşlar ve öğrenciler ile çeşitli çevreci sivil toplum kuruluşu üyelerinin de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi etkinliğe destek vermeleri bekleniyor.

Sosyal sorumluluk niteliğine sahip Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizlik Kampanyası; Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ile Özel Kalem Müdürlüğü’nün bir ortak projesidir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu