ÇevreManşet

Meyer, Atık Alım Teknelerini ve Tesislerini İnceledi

AB Türkiye Delegasyonundan İnceleme

 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer, Büyükşehir Belediyesinin Atık Alım Teknelerini ve Tesislerini İnceledi 

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer, Muğla Büyükşehir Belediyesinin Göcek- Dalaman Koyunda bulunan atık alım teknelerinde ve tesisinde incelemelerde bulundu. Büyükelçi Meyer “Teknelerden pis su, sintine, atık yağ ve katı atıkların toplanıp bertaraf edilmesi çok önemli” dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, “Yeşil Diplomasi Haftası” çerçevesinde “Deniz Kirliliği ile Mücadele” programı kapsamında Muğla’ya geldi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, kara ve teknelerden kaynaklı kirliliğin deniz ve kıyı ekosistemleri üzerindeki olumsuz etkileri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla teknelerle Göcek koylarında deniz temizliği çalışmalarına katıldı. Meyer-Landrut, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Göcek – Dalaman Koylarında teknelerden pis su, sintine, atık yağ ve katı atık alımlarının nasıl gerçekleştirildiğini yerinde inceledi. Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda gazetecinin katıldığı etkinlikte Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer katı atıkları atık alım teknesine yükledi.

Meyer: Sintine ve Katı Atıkların Teknelerden Toplanması Çok Önemli

Muğla Büyükşehir Belediyesi Göcek atık kabul tesislerini inceleyen Meyer “ Bu tesis her şeyin bir araya geldiği yer. Bir taraftan denizde teknelerden kaynaklı atıkları toplayan gemiler var. Topladıkları atıkları karadaki tesislere getiriyorlar. Bütün döngüyü toparlayan yer bu tesis. Teknelerden pis su, sintine, atık yağ ve katı atıkların toplanıp bertaraf edilmesi çok önemli. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray “İlimiz 1480 km uzunluğundaki kıyı şeridi ile ülkemizin en uzun kıyı şeridine sahip. Büyükşehir Belediyemiz denizlerimizin korunması ve temizliğinin sağlanması amacıyla deniz araçlarından kaynaklı atıkların toplanması konusunda, kurulmuş olduğumuz 2014 yılından itibaren Atık Kabul Tesisleri ile karada, Atık Kabul Tekneleri ile denizde çalışmalara başlamıştır.

Bu kapsamda; Büyükşehir Belediyemizce Fethiye ilçemizdeki Göcek Atık Kabul Tesisi ve Ula ilçemizdeki Akyaka Maden İskelesi Atık Kabul Tesislerimiz ve bu tesise bağlı toplam 8 adet Atık Kabul Teknesi ve 2 adet Görev Devriye Botu ile Göcek-Dalaman Koyları ve Gökova Körfezinde deniz araçlarından kaynaklı atıklar toplanmaktadır. Göcek- Dalaman Koylarında sezonda 2 bin tekneye hizmet veriyoruz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu