ÇevreGündemManşetSiyaset

ÖZTÜRK’TEN EYLEME DESTEK..

Bodrum-Mumcular-Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat ÖztürkBodrum’da bir grup vatandaş, yapımı planlanan katı atık depolama tesisi projesini ağaçlara sarılarak protesto etti. Gruba, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’te destek verdi.

Milletvekili Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle bölgede binlerce ağacın yok olacağını öne sürdü.

Mahalle muhtarının daveti üzerine Mumcular Mahallesine geldiklerini ifade eden Öztürk, “Bize bir takım bilgiler verildi. Burada bir vahşi çöp depolama tesisi yapılıyor. Bu ne demektir? Buradaki bin dönümlük alanda 4 bin ağaç kesilecek. Bir tane ağaç kesildi diye ortalığı ayağa kaldıranlar nerede? Artvin’deki köylümüz köylü de buradakiler değil mi?” dedi.

Vatandaşa Çöplüğü Layık Görüyorlar

Yapılacak olan vahşi depolama tesisiyle birlikte doğal alanların da yok edileceğini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

“Burada vatandaşlarımızın doğal alanları yok edilecek. Bu vatandaşlarımızın hakkı yok mu? Ben her konuda görüş bildiren tüm sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum, çevreci dernekleri buraya davet ediyorum. Lütfen gelsinler, bu vatandaşlarımızın çilesini ve mağduriyetini yerinde tespit etsinler. Ben milletvekili olarak onların yanında durmaya devam edeceğim. Büyükşehir Belediyesi yetkililerine de sesleniyorum, bu tesisi, Muğla genelinde yapacağımız çok fazla alan var. Ağaçlarımızın kesilmeyeceği bir sürü alanımız varken, Mumcular’da TOKİ’ye tahammül edemeyen milletvekillerini de buraya davet ediyorum. Mumcular’ı çöplüğe layık görüyorlar. Bodrum’da TOKİ’ye karşı çıkanlar, Mumcular’da vatandaşa çöplüğü layık görüyorlar”

Ağaçlara Sarıldılar

Öztürk, atık tesisine değil, yapılacağı alana karşı olduklarını vurguladı.”Ne Mumcular ne de Bodrum çöplük alanı olmamalı. Bu tesis buraya uygun değildir.” ifadesini kullanan Öztürk, konuyu Meclis gündemine taşımayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar, kesileceği belirtilen çam ağaçlarına sarılarak protesto gösterisinde bulundu. Bu sırada milletvekili Öztürk de bir ağaca sarılarak vatandaşlara destek verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu