EkonomiGündemManşet

ŞOFÖRLER ODASI AÇTIĞI DAVALARI KAZANDI

BODRUM ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ESNAF ODASIMuğla Büyükşehir Belediyesine karşı açılan davada mahkeme şoför esnafı lehine kararlar verdi.

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı ve Başkan vekili Hüsnü Altaç adına açılan, ticari taksilerden (T Plaka) alınan Uygunluk ve Çalışma İzin Belgeleri, ticari servis (S Plaka) araçlarından alınan Güzergah İzin Belgesi ve Araç Uygunluk Belgesi ücretlerinin alınmaması konusunda, T.C. Muğla Vergi Mahkemesine açılan iptal davaları sonuçlandı.

Mahkeme, alınan ücretlerin yasal faizi ile birlikte geri iade edilmesine de karar verdi.

Ayrıca, “TM” plakalı ticari Minibüslerimizden talep edilen ve 20.000 TL leri bulan güzergah bedeli ücretlerinin, yürütmesinin durdurulması konusunda Muğla Büyükşehir Belediyesi aleyhine açılan davada; 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27. Maddesinin 5. Fıkrası uyarınca tüm bilgi ve belgelerin aslı veya onaylı okunaklı suretlerinin mahkemeye verilmesi için idareye 20 günlük süre verildi.

Oda’dan yapılan açıklamaya göre, “20 gün sonra Yürütmenin durdurulması hususunda şoför esnafımızın lehine bir karar çıkması beklenmektedir. Ayrıca şoför esnafımız adına kazanılan bu davalar emsal niteliği taşımaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu