GündemManşetSpor

ÇEŞME’Kİ YARIŞLARA İTİRAZ VAR…

Yariyil_kupasi (2)10 yıldır Bodrum’da yapılan Yarı Yıl Kupası bu yıl Çeşme’de yapılması planlanıyor.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından 10 yıldır Bodrum’da düzenlenen Yarı Yıl Kupası’nın bu yıl Çeşme’de gerçekleşeceği bildirilirken, sporcu velileri bölgede yaşanan tanker kazasından dolayı yarışların Çeşme’de yapılmasını istemiyor.

Uzun bir aradan sonra Çeşme’de düzenlenecek olan yarışlara başta Bodrumlu veliler olmak üzere Güney sahillerinde yaşayan birçok veli tepki gösterdi. Gösterdikleri tepkiyi Change.org sitesinde imza kampanyası başlatarak duyurmayı planlayan veliler, özellikle bir süre önce Çeşme, Ildır Körfezi’nde meydana gelen bir gemi kazası sonrasında körfeze fuel oil sızıntısı olması nedeniyle yarışların Çeşme’de yapılmasını istemiyor. Geçtiğimiz günlerde Çeşme’de yapılan bazı yarışlarda bazı sporcuların deniz üzerinde bu sızıntıyı gördükleri, hatta bazılarının direk temas ederek hastanelik olduğu da iddia edildi.

Change.org sitesinde başlatılan “Optimist Yarıyıl Kupası daha sıcağa koşsun…” başlıklı imza kampanyasının açıklamasında ise şunlar yazılı;

“Onlarca yıldır daha ılıman bölgede yapılan Optimist ve Laser yarıyıl kupası neden Çeşme’de yapılmasın diyoruz !!! Bu mevsimde Çeşme diğer bölgelere göre çok çok daha soğuk olduğu için. Çok kısa bir sürü önce büyük bir Tanker kazası oldu ve denizimizin hala ciddi oranda temizlenmeye ihtiyacı olduğu için. Rüzgarının hızına yazın bile yetişemiyoruz, kışın çok çok daha zor şartlarla karşı karşıya kalacağımız için. Çeşme ICOW 2016 da 5 günde 5 yarış yapıp çocuklarımızı hasta ettiğimiz için. Yarıştan sonra bütün salma dümenlerin simsiyah fuel oil ile kaplanıp, çocuklarımızın teknelerinin altını tek tek temizlemekle uğraşmamaları için. Kışın ortasında buz gibi bir havada, muhtemelen ciddi bir rüzgarda zorla çocuklarımızı yarışa götürüp, hepsinin gözünü korkutup, bu güzel spordan soğutmamak için. Onların büyük bir kısmının gerçekten çocuk olduğunu unutmamamız gerektiği için. Lütfen en azından şu an için denizi daha temiz, ve nispeten daha ılıman bölgeler olan  Marmaris, Göcek, Fethiye, Bodrum’a alalım yarışımızı, Yazın hiçbir yerde rüzgar olmuyor iken Çeşme’nin o güzel rüzgarına gelelim. Lütfen çocuklarımızı en az sizde bizim kadar düşünün !!! Teşekkürler… “

Öte yandan tanker kazası sonrası sızıntı karaya kadar ulaşırken, konuyla ilgili Türkiye Yelken Federasyonu tarafından ‘Çeşme Yarış Parkuru Hakkında’ başlıklı yapılan duyuru ise şu şekilde;

“Değerli Yelken Ailesi,

Bilindiği gibi bir süre önce Çeşme, Ildır Körfezi’nde meydana gelen bir gemi kazası neticesinde körfeze bir miktar fuel oil sızıntısı olmuştur.

Yaşanan talihsiz olayın ilk gününden itibaren konu yakın takibimizde olup, gelişmeler tarafımızca izlenmektedir.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin, Çeşme Belediyesi’nin ve ilgili kurumların çalışmaları ve aldıkları önlemler doğrultusunda oluşan kirliliğin ciddi oranda temizlendiği görülmektedir. Halen detaylı deniz ve kara temizlik çalışmaları devam etmektedir.

Bunun yanı sıra, TYF Cumhurbaşkanlığı Kupası Yarışları için alternatif parkur hazırlıkları da yapılmıştır. Alternatif parkur çalışmalarında; kulüplerin yaptıkları konaklama vb. ön hazırlıklarda değişiklik gerektirmeyecek olmasına dikkat edilmiştir.

Yarış Komitesi, Çeşme parkurlarını düzenli olarak kontrol etmekte ve durumu TYF yönetimine raporlamaktadır.

17-18 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak son kontrollerden sonra parkur kesinlik kazanacak ve TYF web sitesinde duyurulacaktır.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu