Manşet

Vali Akbıyık’ın Nevruz Bayramı Mesajı

Akbıyık:"Nevruz, dostluk, kardeşlik ve barış gibi evrensel değerlerin yoğun olarak yaşandığı, birlik ve dayanışmanın güçlendiği özel günlerimizdendir"

 

Muğla Valisi İdris Akbıyık 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Akbıyık mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk toplumunda, baharın müjdecisi ve ilkbaharın başlangıcı olarak kabul edilen, Nevruz, dostluk, kardeşlik ve barış gibi evrensel değerlerin yoğun olarak yaşandığı, birlik ve dayanışmanın güçlendiği özel günlerimizdendir.

İlkbaharın başlangıcı ve gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart günü, Ülkemizde, Avrasya’da, Ortadoğu’da, Kafkasya’da ve Türklerin yaşadığı tüm ülkelerde, “Nevruz Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Nevruz’un, amacına ve anlamına uygun olarak, barış iklimi ve kardeşlik ruhu içinde kutlanması, millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir. Kültürümüzün ayrılmaz parçası olan böyle anlamlı günlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması, hepimizin önemli sorumluluğudur.

Bu duygularla, tüm Muğlalı Hemşehrilerimin, 21 Mart “Nevruz Bayramını” içtenlikle kutluyor, tüm vatandaşlarımıza, baharın getirdiği güzellikler içinde, daha yeşil bir dünya ve sevdikleriyle mutlu bir yaşam diliyor, Nevruz Bayramı’nın barışa, iyiliğe ve insanlığa vesile olmasını temenni ediyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu