GündemManşet

ULAŞIMDA BÜYÜKŞEHİR’E DESTEK

IMG_2260Bodrum şoförleri ile Büyükşehir Belediyesi UKOME arasında gerginlik artarken vatandaşlar özellikle sosyal medya hesaplarından Büyükşehir’e destek verdi.

Muğla’nın Büyükşehir olmasının ardından Bodrumlu şoför esnafı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında başlayan problemler artarak devam ederken, halk Büyükşehir’in ulaşım hizmetlerinden memnun.

Muğla’nın Büyükşehir olmasının ardından Bodrum ile Büyükşehir arasında yaşanan en önemli problemlerden biri ulaşım oldu. Hem Bodrum Belediyesi hem de Bodrum Şoförler Odası’nı ilgilendiren birçok konuda taraflar Muğla Büyükşehir Belediyesi ile mahkemelik olurken, Muğla Büyükşehir Belediyesi hem mahkemeleri, hem de Bodrum halkının sevgisini kazanıyor.

29 Aralık Perşembe günü Bodrum İskele (Barış) Meydanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı mitin öncesi ve sonrasında Bodrumlu şoför esnafı Osman Gürün’ü protesto etmişti. Protestonun ardından ise, planlamasının daha önceden yapıldığı öğrenilen 20 yeni otobüs Bodrum’a gönderildi. Büyükşehir tarafından Bodrum’a gönderilen yeni otobüsler Bodrum Belediye Meydanında sergilenirken, 20 otobüse ek olarak 6 otobüsün daha geleceği bildirildi.

Son günlerde Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrumlu şoförler arasında yaşanan problemler artarak devam ederken, Bodrumlu birçok vatandaş Büyükşehir’in vermiş olduğu ulaşım hizmetinden memnun olduğunu söylüyor. Birçok vatandaş Bodrum’un Büyükşehir’e bağlanmasından önce çok yüksek ücretler ödediklerinden, şoför esnafının tavrından ve sefer sayısı ile saatlerinde büyük problemler yaşadıklarını belirterek, bu sıkıntıların Büyükşehir ile birlikte çözüldüğünü söylediler.

Yeni yıl öncesi Bodrum’da hizmet vermek üzere gelen 20 yeni aracıda memnuniyetle karşılayan Bodrumlu vatandaşlar Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Osman Gürün’e de destek mesajları veriyorlar.

Öte yandan önceki dönemlerde Büyükşehir olan bazı illerde de bu tür sorunlar yaşanmıştı. Şoför esnafı ile Büyükşehir Belediyeleri karşı karşıya gelmiş çok sayıda protestolar gerçekleşerek yol kapatma eylemleri yapılmıştı. Belediye şoförleri ile minibüs şoförleri arasında silahların kullanıldığı kavgalarında çıktığı diğer illerde de, mahkemelere taşınan birçok konuda da sonuç Büyükşehirlerden yana çıkmıştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne karşı yol kapatan 510 şoför hakkında da mahkeme önce hapis cezası vermiş, daha sonra ise bu kararı 3 Bin 250 TL para cezasına çevirmişti.

Genel olarak Büyükşehir’e geçen birçok ilde şoför esnafı ile Büyükşehir belediyeleri arasında bu tür problemler yaşanırken, problemler genelde Büyükşehir Belediyelerinin istekleri doğrultusunda sonlanmıştı.

Bodrum Şoförler Odası da göreve geldiği günden bu yana Bodrum şoför esnafının sorunlarını çözmek için uğraşsa da, Bodrum’da bazı kooperatif ve şoförlerin Büyükşehir ile anlaşmaya varacakları öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu