EğitimGündemManşet

TAPU VE KADASTRO’DA YANGIN TATBİKATI

Bodrum yangın tatbikatıBodrum Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde çalışan personelin bilgilendirilmesi amacıyla yangın söndürme eğitim ve tatbikatı düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı görevliler tarafından düzenlenen programın ilk etabında, Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde çalışan idareci ve memurlara görseller eşliğinde sunum yapıldı. Kapalı alanda yangın başlaması halinde alınması gereken tedbirler ve uygulamanması gereken basit ama hayati önem taşıyan önlemler itfaiye görevlilerince izah edildi.

Yaklaşık bir saat süren bilgilendirmelerin ardından çevredeki bir otopar içinde yangın sööndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta ilk olarak mutfak tüpünün alev alması halinde soğukkanlılıkla yapılması gereken söndürme işlemi öğretildi. İtfaiyeci kıyafeti giyerek mutfak tüpünü başarı ile sadece ellerini kullanarak söndüren Bodrum Tapu Müdürü Tuğba Gençer yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bodrum’un, Osmanlıcaya kadar dayanan bütün tapu kayıtları bizde bulunuyor. Arşivimizde olası her hangi bir yangın gibi benzeri bir durumdan dolayı memurlarımızın bilinçlendirilmesi için böyle bir çalışmayı itfaiye ekibimizle birlikte uygun gördük. Tapu Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğü ile birlikte bu etkinliğe katıldık. Gayet faydalı bir çalışma oldu” dedi.

Mutfak tüpünün kontrollü söndürülmesi tatbikatının ardından yangın tüpü kullanarak alevlere müdahale eğitimi gerçekleştirildi. Eğitmen itfaiyecilerin bilgilendirmeleri ve gözetimi sayesinde tatbikat başarı ile tamamlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu