GündemManşetTurizm

PRİZREN ŞEHRİ İLE BODRUM KARDEŞ ŞEHİR OLACAK

Kosova BodrumMemleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Muğla İl Başkanı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek, Kosova ile geliştirilecek işbirliğine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette, MİSİAD Muğla İl Başkanı Derya Kürkçüoğlu’na MİSİAD Muğla İl Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Soyken ve Denetleme Kurulu Başkanı Murat Kılıç eşlik etti.

Başkan Kürkçüoğlu, MİSİAD Muğla Şubesi olarak 26-29 Mart 2016 tarihleri arasında, Bodrum-Kosova arasındaki ticari – kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla Kosova’dan Turizm Bakanı ve Yardımcısı, Kosova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, 10 kişilik acente yetkilisi ve iki otel sahibinden oluşacak 17 kişilik bir heyetin Bodrum ilçesine geleceğini bildirdi. Kosova ile ticari ve kültürel boyutta işbirliği yapmak için turizm anlaşması yapılacağını, ayrıca Kosova’nın en önemli şehirlerinden Prizren ile Bodrum’u kardeş şehir ilan edeceklerini söyledi. MİSİAD tarafından düzenlenecek organizasyon, Bodrum Belediyesi’nin de destekleriyle gerçekleşecek.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’da turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve turizmin 12 aya yayılmasını sağlamak için tanıtımlara hız kesmeden devam ettiklerini ifade ederek, Kosova ile yürütülmesi planlanan turizme yönelik ticari ve kültürel ilişkileri de desteklediklerini belirtti. Başkan Kocadon, “MİSİAD’ın başkan ve yönetimine ziyaretleri için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Kosova’nın Prizren şehri ile Bodrum’un kardeş olması için bizler de Bodrum Belediyesi olarak elimizden gelen tüm gayreti vereceğiz. İki ülke arasında kurulacak olan bu dostluk bağlarının da tüm dünyaya örnek teşkil etmesini umut ederim.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu